Libamájjal töltött muffin

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Libamájjal töltött muffin

Hozzávalók 4 személyre:

  • 18 dkg liszt
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 lapos teáskanál só
  • 0,5 dl Vénusz olaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 4-5 evőkanál tej
  • 1 lapos mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 5 dkg libamájkrém (házi)
  • 12 db aszalt szilva
  • 2 dl Tokaji aszú
  • 2 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakukkfűvel. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és a tejfölt. A tojáshoz hozzáadjuk a lisztes keveréket és annyi tejet, hogy megfelelő állagú legyen a tészta (kb. 4 evőkanál). A meleg muffinformákba 1-1 evőkanál tésztát teszünk, majd 1 teáskanál libamájkrémet. Végül a maradék tésztát is belekanalazzuk a formákba. Visszatesszük a sütőbe, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
Az aszús szilvához először mézet karamellizálunk egy serpenyőben, majd belehelyezzük a szilvákat, végül felöntjük az aszúval. Még forrón tálaljuk a muffin mellé.

Ezt is szeretjük