Libamájjal töltött muffin

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Libamájjal töltött muffin

Hozzávalók 4 személyre:

  • 18 dkg liszt
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 lapos teáskanál só
  • 0,5 dl Vénusz olaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 4-5 evőkanál tej
  • 1 lapos mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 5 dkg libamájkrém (házi)
  • 12 db aszalt szilva
  • 2 dl Tokaji aszú
  • 2 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakukkfűvel. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és a tejfölt. A tojáshoz hozzáadjuk a lisztes keveréket és annyi tejet, hogy megfelelő állagú legyen a tészta (kb. 4 evőkanál). A meleg muffinformákba 1-1 evőkanál tésztát teszünk, majd 1 teáskanál libamájkrémet. Végül a maradék tésztát is belekanalazzuk a formákba. Visszatesszük a sütőbe, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
Az aszús szilvához először mézet karamellizálunk egy serpenyőben, majd belehelyezzük a szilvákat, végül felöntjük az aszúval. Még forrón tálaljuk a muffin mellé.

Ezt is szeretjük