Cseresznyelekváros kekszgolyók

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cseresznyelekváros kekszgolyók

Hozzávalók 12 személyre:

Kekszgolyók

  • 50 dkg darált keksz
  • 4-5 dkg porcukor
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál tej
  • 12-13 evőkanál darabos cseresznyelekvár
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1-2 evőkanál rum (elhagyható)

Külső burok

  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 13 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral, porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezt követően elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejet és a lekvárt. Ízlés szerint egy-két evőkanál rummal is megbolondítható. Ezután félretesszük, míg elkészítjük a külső burkot.
A mandulát és a cukrot egy teflon bevonatú serpenyőben közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett összekaramellizáljuk, majd egy tányérba téve hagyjuk kihűlni. Ezt követően mozsárban apróbb darabokra törjük és a kézzel megformált kekszgolyókat ebben megforgatjuk.

Ezt is szeretjük