Cseresznyelekváros kekszgolyók
Cseresznyelekváros kekszgolyók
Hozzávalók 12 személyre
Kekszgolyók
- 50 dkg darált keksz
- 4-5 dkg porcukor
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 4 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál tej
- 12-13 evőkanál darabos cseresznyelekvár
- 1 citrom reszelt héja
- 1-2 evőkanál rum (elhagyható)
Külső burok
- 10 dkg szeletelt mandula
- 13 evőkanál cukor
Elkészítés:
A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral, porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezt követően elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejet és a lekvárt. Ízlés szerint egy-két evőkanál rummal is megbolondítható. Ezután félretesszük, míg elkészítjük a külső burkot.
A mandulát és a cukrot egy teflon bevonatú serpenyőben közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett összekaramellizáljuk, majd egy tányérba téve hagyjuk kihűlni. Ezt követően mozsárban apróbb darabokra törjük és a kézzel megformált kekszgolyókat ebben megforgatjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept