Vaníliás és puncsos cupcake

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vaníliás és puncsos cupcake

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 10-10 dkg sima és rétesliszt
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • _Vaníliás krém_
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • vaníliaaroma
  • kevés sárga ételfesték
  • _Puncsos krém_
  • fél csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1,5 dl tej
  • 1/2-1 dl rum
  • 5 dkg mazsola
  • kevés málnapiros ételfesték
Recept idők

Elkészítés:

A megadott mennyiségek 12 db. cupcake-hez elegendők.
A tojásokat világosodásig keverjük mindkét cukorral, majd a margarint megolvasztjuk és langyosra hűtve hozzákeverjük. A tejfölt szintén hozzáadjuk, végül pedig a maradék száraz hozzávalókat összeöntve sűrű tésztává keverjük. A muffin sütőformát kivajazzuk, lisztezzük és egyenletesen elosztjuk benne a masszát. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel, majd a maradék tejet felforraljuk ízlés szerinti vanília aromával és hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, végül kihűlt állapotában a margarinnal felhabosítjuk, ételfestékkel pedig élénkebbé tehetjük a színét.

A mazsolát beáztatjuk a rumba, a pudingport elkeverjük a cukorral és kevés tejjel. A maradék tejet felforraljuk a rumos mazsolával, majd folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, végül kihűlt állapotában a margarinnal felhabosítjuk. Ételfestékkel pedig puncsos színhatást adhatunk neki.

Ezt is szeretjük