Vaníliás és puncsos cupcake

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 10-10 dkg sima és rétesliszt
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • _Vaníliás krém_
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • vaníliaaroma
  • kevés sárga ételfesték
  • _Puncsos krém_
  • fél csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1,5 dl tej
  • 1/2-1 dl rum
  • 5 dkg mazsola
  • kevés málnapiros ételfesték
Recept idők

Elkészítés:

A megadott mennyiségek 12 db. cupcake-hez elegendők.
A tojásokat világosodásig keverjük mindkét cukorral, majd a margarint megolvasztjuk és langyosra hűtve hozzákeverjük. A tejfölt szintén hozzáadjuk, végül pedig a maradék száraz hozzávalókat összeöntve sűrű tésztává keverjük. A muffin sütőformát kivajazzuk, lisztezzük és egyenletesen elosztjuk benne a masszát. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel, majd a maradék tejet felforraljuk ízlés szerinti vanília aromával és hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, végül kihűlt állapotában a margarinnal felhabosítjuk, ételfestékkel pedig élénkebbé tehetjük a színét.

A mazsolát beáztatjuk a rumba, a pudingport elkeverjük a cukorral és kevés tejjel. A maradék tejet felforraljuk a rumos mazsolával, majd folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, végül kihűlt állapotában a margarinnal felhabosítjuk. Ételfestékkel pedig puncsos színhatást adhatunk neki.

Ezt is szeretjük