Vaníliás és puncsos cupcake
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Az előnyös öltözködés évekkel fiatalíthatja a megjelenést: szuper tippek, amik jól jönnek 40 felett »
- Igazán nőies frizurák a hét minden napjára, ha unod a szimpla copfot: a hajad lesz a megjelenésed fénypontja »
- Sosem gondoltad volna, hogy ezek a divatszínek milyen jól mutatnak együtt: minden szettből kihozzák a maximumot »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Vaníliás és puncsos cupcake
Hozzávalók 12 személyre:
Tészta
- 10-10 dkg sima és rétesliszt
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1,5 dl tejföl
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- _Vaníliás krém_
- fél csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- vaníliaaroma
- kevés sárga ételfesték
- _Puncsos krém_
- fél csomag tejszín ízű pudingpor
- 1,5 dl tej
- 1/2-1 dl rum
- 5 dkg mazsola
- kevés málnapiros ételfesték
Elkészítés:
A megadott mennyiségek 12 db. cupcake-hez elegendők.
A tojásokat világosodásig keverjük mindkét cukorral, majd a margarint megolvasztjuk és langyosra hűtve hozzákeverjük. A tejfölt szintén hozzáadjuk, végül pedig a maradék száraz hozzávalókat összeöntve sűrű tésztává keverjük. A muffin sütőformát kivajazzuk, lisztezzük és egyenletesen elosztjuk benne a masszát. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel, majd a maradék tejet felforraljuk ízlés szerinti vanília aromával és hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, végül kihűlt állapotában a margarinnal felhabosítjuk, ételfestékkel pedig élénkebbé tehetjük a színét.
A mazsolát beáztatjuk a rumba, a pudingport elkeverjük a cukorral és kevés tejjel. A maradék tejet felforraljuk a rumos mazsolával, majd folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, végül kihűlt állapotában a margarinnal felhabosítjuk. Ételfestékkel pedig puncsos színhatást adhatunk neki.
Még több recept