Vaníliás és puncsos cupcake
Vaníliás és puncsos cupcake
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 10-10 dkg sima és rétesliszt
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1,5 dl tejföl
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- _Vaníliás krém_
- fél csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- vaníliaaroma
- kevés sárga ételfesték
- _Puncsos krém_
- fél csomag tejszín ízű pudingpor
- 1,5 dl tej
- 1/2-1 dl rum
- 5 dkg mazsola
- kevés málnapiros ételfesték
Elkészítés:
A megadott mennyiségek 12 db. cupcake-hez elegendők.
A tojásokat világosodásig keverjük mindkét cukorral, majd a margarint megolvasztjuk és langyosra hűtve hozzákeverjük. A tejfölt szintén hozzáadjuk, végül pedig a maradék száraz hozzávalókat összeöntve sűrű tésztává keverjük. A muffin sütőformát kivajazzuk, lisztezzük és egyenletesen elosztjuk benne a masszát. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel, majd a maradék tejet felforraljuk ízlés szerinti vanília aromával és hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, végül kihűlt állapotában a margarinnal felhabosítjuk, ételfestékkel pedig élénkebbé tehetjük a színét.
A mazsolát beáztatjuk a rumba, a pudingport elkeverjük a cukorral és kevés tejjel. A maradék tejet felforraljuk a rumos mazsolával, majd folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, végül kihűlt állapotában a margarinnal felhabosítjuk. Ételfestékkel pedig puncsos színhatást adhatunk neki.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept