Zöld süti

- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Zöld süti
Hozzávalók 6 személyre:
- 30 dkg porcukor
- 250 g Vénusz sütőmargarin
- 3 tojás
- 30 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 sütőpor
- 2 üveg zöld színű mandulaaroma
Elkészítés:
Egyszerű kevert tésztáról van szó, így a hozzávalókkal nincs más dolgunk, mint összedolgozni őket. Célszerű külön tálban először a "nedves" hozzávalókat összekeverni: tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, kézi habverővel elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet, a mandulaaromát és a margarint, végül a sütőporral elkevert liszttel eldolgozzuk a masszát. Nem kell teljesen csomómentesnek lennie. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd közepes lángra sütőbe tesszük. Fontos: a sütő ajtaját 20 percig ne nyissuk ki, így a sütink szépen feljön a hozzáadott sütőpor segítségével.
Ezután még addig sütjük, míg villát beleszúrva nem ragad a tészta. Miután kihűlt a tészta elkészítjük a csokimázat: kevés vajjal vízgőz felett felolvasztunk egy tábla tejcsokit ( a legjobb a tortabevonó) majd egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Darált/ tört, vagy szeletelt mandulával megszórjuk, majd hűtőbe tesszük fél órára, hogy a csoki is rádermedjen. Ezután szeleteljük, és fogyaszthatjuk is a mandulás sütit.

Még több recept