Krémes őszibarackos szelet

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Körömlakk a hűtőben: tényleg tartósabb fedést ad, ha hidegben tárolod? Kipróbáltuk »

Fiatalító, natúr smink 5 perc alatt, macera nélkül: profi sminkes mutatja meg az alapokat »

6 téli öltözék, amivel nem lehet hibázni: alapdarabok stílusosan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Krémes őszibarackos szelet

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 25 dkg kristálycukor
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1,2 dl tej
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 nagy őszibarack

Krém

  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 12 dkg kristálycukor
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin

Tetejére

  • csokireszelék vagy tortadara
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadva a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük. Belekeverjük a kakaóport, majd a lisztet, a sütőport, a tejjel váltakozva. Simára keverjük, kikent 28x34 cm-es tepsibe simítjuk.
A barackokat felszeleteljük, egyenletesen kirakjuk vele a massza tetejét. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 percig sütjük tűpróbáig.

A krémhez való tej egy részében elkeverjük a pudingporokat. A többi tejet a cukorral főni tesszük. Ha fő, hozzáöntjük a pudingporos tejet, kevergetve sűrűre főzzük. Időnként megkeverve, kihűtjük a pudingot. Ha már majdnem hideg, hozzáadjuk a margarint és habosra keverjük. Bevonjuk a krémmel a süti tetejét.
Megszórjuk csokireszelékkel vagy tortadarával.
Néhány óra múlva szeletelhetjük.

1
2
3
Ezt is szeretjük