Krémes őszibarackos szelet

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Krémes őszibarackos szelet

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 25 dkg kristálycukor
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1,2 dl tej
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 nagy őszibarack

Krém

  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 12 dkg kristálycukor
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin

Tetejére

  • csokireszelék vagy tortadara
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadva a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük. Belekeverjük a kakaóport, majd a lisztet, a sütőport, a tejjel váltakozva. Simára keverjük, kikent 28x34 cm-es tepsibe simítjuk.
A barackokat felszeleteljük, egyenletesen kirakjuk vele a massza tetejét. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 percig sütjük tűpróbáig.

A krémhez való tej egy részében elkeverjük a pudingporokat. A többi tejet a cukorral főni tesszük. Ha fő, hozzáöntjük a pudingporos tejet, kevergetve sűrűre főzzük. Időnként megkeverve, kihűtjük a pudingot. Ha már majdnem hideg, hozzáadjuk a margarint és habosra keverjük. Bevonjuk a krémmel a süti tetejét.
Megszórjuk csokireszelékkel vagy tortadarával.
Néhány óra múlva szeletelhetjük.

1
2
3
Ezt is szeretjük