Sajtos borzas
Ez is érdekelhet
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Sajtos borzas
Hozzávalók 8 személyre:
- 1 db fagyasztott leveles tészta
- 1,5 dl tej
- 2 evőkanál rétesliszt
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 3 evőkanál tubusos vagy dobozos sajtkrém
- 2 kávéskanál só
- 10 dkg reszelhető füstölt sajt
Elkészítés:
A fagyott leveles tésztát kiengedjük, majd kb. 0,3 cm vékonyra kinyújtjuk. Kis méretű pogácsa szaggatóval vagy stampedlivel kis köröket szaggatunk ki, melyeket sütőben aranysárgára sütünk. Közben a tejet csomómentesen elkeverve a liszttel a tűzhelyre téve sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd hozzá keverjük a vajat és a sajtkrémet. Ízlés szerint megsózzuk a keveréket, vigyázva arra, hogy a füstölt sajt is sós. A krémből kávéskanállal púpot halmozunk a tésztakarikákra, majd a lereszelt füstölt sajtba hengergetjük, vagy rányomkodjuk a reszelt sajtot. A tálon egymás mellé helyezve nagyon jól néznek ki, és ízre a sajtos rolónál is finomabb. Akárhányszor készítettem, mindig nagy sikere volt.
Még több recept