Sajtos borzas

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajtos borzas

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 db fagyasztott leveles tészta
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 evőkanál tubusos vagy dobozos sajtkrém
  • 2 kávéskanál só
  • 10 dkg reszelhető füstölt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A fagyott leveles tésztát kiengedjük, majd kb. 0,3 cm vékonyra kinyújtjuk. Kis méretű pogácsa szaggatóval vagy stampedlivel kis köröket szaggatunk ki, melyeket sütőben aranysárgára sütünk. Közben a tejet csomómentesen elkeverve a liszttel a tűzhelyre téve sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd hozzá keverjük a vajat és a sajtkrémet. Ízlés szerint megsózzuk a keveréket, vigyázva arra, hogy a füstölt sajt is sós. A krémből kávéskanállal púpot halmozunk a tésztakarikákra, majd a lereszelt füstölt sajtba hengergetjük, vagy rányomkodjuk a reszelt sajtot. A tálon egymás mellé helyezve nagyon jól néznek ki, és ízre a sajtos rolónál is finomabb. Akárhányszor készítettem, mindig nagy sikere volt.

Ezt is szeretjük