Kevert almás
Kevert almás
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 50 dkg liszt
- 50 dkg porcukor
- 1 tasak sütőpor
- 7-8 db nagyobb alma (de ha több, az sem baj, mert minél több az alma, annál puhább a tésztája)
- 4 db tojás
- fahéj
Csokimáz
- tortabevonó csoki
- Vénusz sütőmargarin
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, majd lereszeljük.
Egy tálban a porcukrot összekeverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a reszelt almát. Amint az almát is elkevertük a cukor és tojás keverékében, hozzáadunk ízlés szerint fahéjat (én sokat rakok hozzá, de mindig csak szemre, érzésből, nem méregetem :-)), majd a lisztet és a sütőport.
Az egészet beleöntöm egy már kilisztezett tepsibe és kb. 170 fokon 35-40 percig sütöm. Ha több alma van benne, előfordulhat, hogy több ideig kell sütni.
Fontos, hogy az almáknak ne nyomjuk ki a levét, mert attól lesz finom puha a tésztája.
Amint megsült a süteményünk, olvasszunk gőz felett tortabevonó csokit egy kis darab vajjal, majd a félig kihűlt süteményre csurgassuk rá az olvadt csokoládét.
A sütemény körülbelül 2 óra alatt el szokott fogyni itthon :-)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept