Kevert almás

- Andie MacDowell 26 éves lánya babaarcú szépség: Margaret nem csak bájos, öltözködni is tud »
- Igazi inspirációbomba a divatikon új kollekciója: Alexa Chung tudja, hogy kell nosztalgiázni »
- Az 56 éves Monica Bellucci szépségére nincsenek szavak: új fotóin a táska a lényeg, de a színésznő ellopja a figyelmet »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Kevert almás
Hozzávalók 8 személyre:
Tészta
- 50 dkg liszt
- 50 dkg porcukor
- 1 tasak sütőpor
- 7-8 db nagyobb alma (de ha több, az sem baj, mert minél több az alma, annál puhább a tésztája)
- 4 db tojás
- fahéj
Csokimáz
- tortabevonó csoki
- Vénusz sütőmargarin
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, majd lereszeljük.
Egy tálban a porcukrot összekeverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a reszelt almát. Amint az almát is elkevertük a cukor és tojás keverékében, hozzáadunk ízlés szerint fahéjat (én sokat rakok hozzá, de mindig csak szemre, érzésből, nem méregetem :-)), majd a lisztet és a sütőport.
Az egészet beleöntöm egy már kilisztezett tepsibe és kb. 170 fokon 35-40 percig sütöm. Ha több alma van benne, előfordulhat, hogy több ideig kell sütni.
Fontos, hogy az almáknak ne nyomjuk ki a levét, mert attól lesz finom puha a tésztája.
Amint megsült a süteményünk, olvasszunk gőz felett tortabevonó csokit egy kis darab vajjal, majd a félig kihűlt süteményre csurgassuk rá az olvadt csokoládét.
A sütemény körülbelül 2 óra alatt el szokott fogyni itthon :-)
Még több recept