Kevert almás

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kevert almás

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg porcukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 7-8 db nagyobb alma (de ha több, az sem baj, mert minél több az alma, annál puhább a tésztája)
  • 4 db tojás
  • fahéj

Csokimáz

  • tortabevonó csoki
  • Vénusz sütőmargarin
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat megpucoljuk, majd lereszeljük.

Egy tálban a porcukrot összekeverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a reszelt almát. Amint az almát is elkevertük a cukor és tojás keverékében, hozzáadunk ízlés szerint fahéjat (én sokat rakok hozzá, de mindig csak szemre, érzésből, nem méregetem :-)), majd a lisztet és a sütőport.
Az egészet beleöntöm egy már kilisztezett tepsibe és kb. 170 fokon 35-40 percig sütöm. Ha több alma van benne, előfordulhat, hogy több ideig kell sütni.

Fontos, hogy az almáknak ne nyomjuk ki a levét, mert attól lesz finom puha a tésztája.

Amint megsült a süteményünk, olvasszunk gőz felett tortabevonó csokit egy kis darab vajjal, majd a félig kihűlt süteményre csurgassuk rá az olvadt csokoládét.

A sütemény körülbelül 2 óra alatt el szokott fogyni itthon :-)

Ezt is szeretjük