Szépasszony csókja
Szépasszony csókja
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 10 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál liszt
Krém
- 200 ml tej
- 25 dkg cukor
- 2 evőkanál liszt
- 50 dkg Vénusz sütőmargarin
- 2-3 evőkanál rum
- kb. 30 db négercsók
Díszítés
- 300 ml tejszín
- 3 rúd csokoládé
- 3 dkg Vénusz sütőmargarin
Elkészítés:
10 tojásból, 10 evőkanál cukorból és 10 evőkanál lisztből két piskótát (kb. 35x25cm) sütünk 180 fokon kb. 20 percig.
200 ml tejben, 25 dkg cukrot és 2 evőkanál lisztet megfőzünk. Ha kihűlt fél kg margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadunk 2-3 evőkanál rumot.
A piskótát megkenjük a krém felével, majd megrakjuk négercsókkal(kb. 30 db). A krém másik felét rákenjük a másik piskótára és a krémes felét ráborítjuk a tortára.
300 ml tejszínt habosra keverünk. A tortát kívülről megkenjük. 3 rúd csokoládéból és 3 dkg margarinból öntetet készítünk és a torta tetejére folyatjuk. A maradék habot nyomózsákba tesszük és ízlés szerint díszítjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept