Szépasszony csókja

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szépasszony csókja

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt

Krém

  • 200 ml tej
  • 25 dkg cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 50 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2-3 evőkanál rum
  • kb. 30 db négercsók

Díszítés

  • 300 ml tejszín
  • 3 rúd csokoládé
  • 3 dkg Vénusz sütőmargarin
Recept idők

Elkészítés:

10 tojásból, 10 evőkanál cukorból és 10 evőkanál lisztből két piskótát (kb. 35x25cm) sütünk 180 fokon kb. 20 percig.
200 ml tejben, 25 dkg cukrot és 2 evőkanál lisztet megfőzünk. Ha kihűlt fél kg margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadunk 2-3 evőkanál rumot.
A piskótát megkenjük a krém felével, majd megrakjuk négercsókkal(kb. 30 db). A krém másik felét rákenjük a másik piskótára és a krémes felét ráborítjuk a tortára.
300 ml tejszínt habosra keverünk. A tortát kívülről megkenjük. 3 rúd csokoládéból és 3 dkg margarinból öntetet készítünk és a torta tetejére folyatjuk. A maradék habot nyomózsákba tesszük és ízlés szerint díszítjük.

Ezt is szeretjük