Piskóta tej és tojás nélkül

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Piskóta tej és tojás nélkül

Hozzávalók 6 személyre:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg (ha van, barna)cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2,5 dl víz
  • 1,5 dl olaj
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával, összekeverjük a cukorral. A vizet, olajat, ecetet egybeöntjük, aztán belekeverjük a száraz hozzávalókba. A tésztát vaníliakivonattal ízesítjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

(A sütők különbözőek. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e a tészta! Ha túl korán barnulna a teteje, takard be alufóliával.)

Az elkészült piskótát megtöltheted különböző krémekkel vagy lekvárral.

Tipp:

Ha barnacukrot használsz, az a piskótának szép, barnás színt ad.

Ezt is szeretjük