Piskóta tej és tojás nélkül
Piskóta tej és tojás nélkül
Hozzávalók 6 személyre
- 30 dkg liszt
- 15 dkg (ha van, barna)cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2,5 dl víz
- 1,5 dl olaj
- 1 evőkanál 10%-os ecet
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával, összekeverjük a cukorral. A vizet, olajat, ecetet egybeöntjük, aztán belekeverjük a száraz hozzávalókba. A tésztát vaníliakivonattal ízesítjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
(A sütők különbözőek. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e a tészta! Ha túl korán barnulna a teteje, takard be alufóliával.)
Az elkészült piskótát megtöltheted különböző krémekkel vagy lekvárral.
Tipp:
Ha barnacukrot használsz, az a piskótának szép, barnás színt ad.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept