Joghurtos málnatorta

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Joghurtos málnatorta

Hozzávalók 8 személyre:

Piskóta

  • 8 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 24 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • reszelt citromhéj

Krém

  • fél l tej
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 10-15 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 1 nagy doboz málna joghurt
  • 25 dkg friss málna
  • málna dzsem
  • fél l növényi tejszín
  • 1 csomag piros zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához ketté választom a tojásokat, a fehérjét a cukorral kemény habbá verem, a tojás sárgájához hozzá adom a sütőport és a citromhéjat, a két masszát összekeverem majd beleszitálom a lisztet és óvatosan beleforgatom. Sütőpapírral bélelt formába töltöm és 180 fokon kb. 30 percig aranybarnára sütöm. A krém készítéséhez először lefőzöm a pudingot, miután kihűlt hozzákeverem a málnajoghurtot, felverem a tejszínt és a felét a pudingos masszához keverem. A kihűlt piskótát 3 lapra vágom fel és a lapokat málna dzsemmel vékonyan megkenem. Ezután betöltöm a krémet, egy keveset hagyok a tetejére is! A tetejét SŰRŰN kirakom málnával (vagy erdei gyümölcs keverékkel). Majd először a maradék tejszínnel feldíszítem és csak utána zselézem le a gyümölcsöket! Jó étvágyat!!

Ezt is szeretjük