Csupa csoki vár torta
Csupa csoki vár torta
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 5 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 10 evőkanál liszt
- 8 evőkanál víz
Krém
- 3 étcsokis pudingpor
- 6 kanál cukor
- 1 l tej
- 2 tábla étcsokoládé (1 a krémbe, 1 a díszítéshez)
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 vaníliacukor
- zsiradék a tepsi kikenéséhez
- 3 csomag pilóta keksz
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk az alábbiak szerint:
A tojásfehérjéket felverjük a cukorral, amikor elég kemény, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, majd lassan kevergetve felváltva a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, és a vizet. Nagy gáztepsit kizsírozunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 175 fokon 40 percig sütjük. Ha kész, még a tepsiben félbevágjuk keresztbe, és hosszába is, hogy 4 egyforma darabot kapjunk.
A krémhez a a pudingporokat a cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel felfőzzük, ha besűrűsödött a tűzről levéve lassan hozzáadjuk az egyik tábla csokit, majd a margarint is, és kihűtjük.
Ha kihűlt a piskótánk, krémmel megkenjük és egymás tetejére rétegezzük, tehát a 4 piskóta egymás tetejére kerül, közte jól megkenjük a csokikrémmel.
Aztán a várunk 4 sarkát kivágjuk, oda kerülnek egymás tetejére a szintén krémmel megkent pilóta kekszek, az egészet körben is bevonjuk a maradék krémmel. Tetszés szerint lehet díszíteni, én táblacsokit darabolva a vár oldalát és körben díszítettem a kép szerint.
Nem túl bonyolult recept, és nagyon finom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept