Csupa csoki vár torta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csupa csoki vár torta

Hozzávalók 12 személyre

Tészta

  • 5 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál víz

Krém

  • 3 étcsokis pudingpor
  • 6 kanál cukor
  • 1 l tej
  • 2 tábla étcsokoládé (1 a krémbe, 1 a díszítéshez)
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 vaníliacukor
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • 3 csomag pilóta keksz
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk az alábbiak szerint:
A tojásfehérjéket felverjük a cukorral, amikor elég kemény, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, majd lassan kevergetve felváltva a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, és a vizet. Nagy gáztepsit kizsírozunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 175 fokon 40 percig sütjük. Ha kész, még a tepsiben félbevágjuk keresztbe, és hosszába is, hogy 4 egyforma darabot kapjunk.
A krémhez a a pudingporokat a cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel felfőzzük, ha besűrűsödött a tűzről levéve lassan hozzáadjuk az egyik tábla csokit, majd a margarint is, és kihűtjük.
Ha kihűlt a piskótánk, krémmel megkenjük és egymás tetejére rétegezzük, tehát a 4 piskóta egymás tetejére kerül, közte jól megkenjük a csokikrémmel.
Aztán a várunk 4 sarkát kivágjuk, oda kerülnek egymás tetejére a szintén krémmel megkent pilóta kekszek, az egészet körben is bevonjuk a maradék krémmel. Tetszés szerint lehet díszíteni, én táblacsokit darabolva a vár oldalát és körben díszítettem a kép szerint.
Nem túl bonyolult recept, és nagyon finom.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük