Diós mákos bejgli

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

Kate Moss húga is gyönyörű: a 20 éves Lottie-ról különleges képek készültek »

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Diós mákos bejgli

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 1 kg liszt
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg zsír, ha lehetséges libazsír
  • 3 dkg élesztő • 2 db tojás
  • 6 dkg cukor 4 dl tej
  • _Diótöltelék_
  • 2 dl tej
  • 30 dkg cukor
  • 40 dkg darált dió
  • 8 dkg mazsola
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 dl házi baracklekvár

Máktöltelék

  • 2,5 dl víz
  • 30 dkg cukor
  • 40 dkg darált mák
  • 1 db citrom reszelt héja
  • kevés szegfűszeg
  • kevés törött fahéj
  • 8 dkg mazsola
  • 2 dl lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt kevés langyos vízben (én tejből csinálom) cukorral és kis liszttel elkeverjük. A margarint és a zsírt a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, majd a két tojás sárgáját. Az élesztővel és a tejjel simára dolgozzuk, ha túl kemény a tészta, annyi tejfölt adunk hozzá, hogy elég puha, nyújtható állagú legyen. Ezután 2 órán keresztül hideg helyen pihentetjük, majd 4 egyforma cipóra osztjuk, körülbelül 1 cm vastagra nyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel, majd óvatosan felgöngyöljük, és a tetejét tejfölös tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, hogy a felesleges gőz a belsejéből eltávozhasson - így kisebb az esély, hogy megrepedjen.
A töltelékekhez a cukorból, kevés vízzel - kb. 2 dl - szirupot főzünk, folyamatos kevergetés mellett beletesszük a többi összetevőt. Kicsit összefőzzük, majd kihűlve tesszük a tésztába.

Ezt is szeretjük