Almás ropogós tiramisu

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • Piskóta
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • fél csomag sütőpor

Morzsa

  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 7 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2-3 evőkanál víz

Krém

  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 dl hideg tejszín
  • 4 db alma hámozva, kockázva
  • fél citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, a sütőport elkeverjük a lisztben. A sütőporos lisztet és a felvert habból valamennyit, hozzákvereünk a masszához. Végül a kakaóport is belekeverjük és óvatosan a maradék felvert habot. Kivajazott tortaformában (kerek, kb. 28-30 cm átmérőjű) előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A morzsához a hozzávalókat elmorzsoljuk, majd sütőpapírra terítve megsütjük. Ha összesülne, össze kell törni.
A krémhez a mascarponét először elkeverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd géppel krémesre habosítjuk. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés habba forgatjuk.
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Miután kihűlt a piskóta visszahelyezzük a tortaformába, rákenünk egy réteg krémet, majd jön egy réteg almakocka, és egy újabb réteg krém, majd a ropogós fahéjas morzsával fejezzük be a rétegezést.

1
2
3
Ezt is szeretjük