Almás ropogós tiramisu

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Almás ropogós tiramisu

Hozzávalók 12 személyre

  • Piskóta
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • fél csomag sütőpor

Morzsa

  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 7 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2-3 evőkanál víz

Krém

  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 dl hideg tejszín
  • 4 db alma hámozva, kockázva
  • fél citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, a sütőport elkeverjük a lisztben. A sütőporos lisztet és a felvert habból valamennyit, hozzákvereünk a masszához. Végül a kakaóport is belekeverjük és óvatosan a maradék felvert habot. Kivajazott tortaformában (kerek, kb. 28-30 cm átmérőjű) előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A morzsához a hozzávalókat elmorzsoljuk, majd sütőpapírra terítve megsütjük. Ha összesülne, össze kell törni.
A krémhez a mascarponét először elkeverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd géppel krémesre habosítjuk. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés habba forgatjuk.
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Miután kihűlt a piskóta visszahelyezzük a tortaformába, rákenünk egy réteg krémet, majd jön egy réteg almakocka, és egy újabb réteg krém, majd a ropogós fahéjas morzsával fejezzük be a rétegezést.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük