Kozák sapka

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

Nem tarolta le a mamafazon a szűk szárú farmert, még mindig irtó divatos: idén ősszel így lehetsz csinos benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kozák sapka

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 8 tojássárgája
  • 40 dkg cukor
  • 8 kanál langyos víz
  • 2,5 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 kanál kakaópor
  • 8 tojás hab
  • _Krém_
  • 1/2 l tej
  • 3 kanál cukor
  • 4 kanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg porcukor

Tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
Recept idők

Elkészítés:

Tésztához:
•8 tojássárgája
•40 dkg cukor
•8 kanál langyos víz
Ezeket az összetevőket habosra keverjük.
•2,5 dkg liszt
•1 csomag sütőpor
•3 kanál kakaópor
•8 tojás hab
Ezeket az összetevőket hozzákeverjük a felvert tojássárgájához, vigyázva hogy a tojáshab ne törjön össze. Miután kész van kivajazott sütőpapírral ellátott tepsibe készre sütjük.
Eközben elkészítjük a krémet, hiszen a krémnek és a piskótának is ki kell hűlnie a további tevékenységhez.
Krémhez:
•1/2 l tej
•3 kanál cukor
•4 kanál liszt
•1 csomag vaníliás cukor
Ezekből sűrű krémet főzünk (folyamatos keverés mellett, hiszen könnyen leég).
Míg a kész krém hűl, elkészítjük a krém másik felét ami a következőkből készül:
•20 dkg Vénusz sütőmargarin
•15 dkg porcukor
A vajat a cukorral simára keverjük, s miután a főzött krém teljesen kihűlt hozzákeverjük.
Ezzel a töltelék el is készült.
Miután a piskótatészta is megsült és kihűlt, keresztbe félbe vágjuk, s megtöltjük az elkészített krém felével. Majd rátesszük a piskóta tetejét.
•10 dkg étcsokoládé
•5 dkg Vénusz sütőmargarin
Ezután felolvasztjuk a csokoládét a vajjal és miután megolvadt rákenjük a piskóta tetejére, majd miután megszilárdult a csoki pogácsa szaggatóval kis "pogácsákat" kerek formákat szaggatunk ki belőle.
Ezután a maradék krémmel körbe kenjük egyesével a kis süteményeket, s bele forgatjuk kókuszreszelékbe.
Hivatalosan az étcsokis mázat a pogácsák kiszaggatása után kéne egyesével rákenni a sütire de a könnyebbség és időtakarékosság érdekében én előbb kentem meg az egész sütit és csak utána szaggattam ki őket.
A pogácsák kiszaggatása után megmaradt tésztából egy kis baracklekvárral (vagy kávéval) fellazítva a tésztát, golyókat formázunk, s ezeket is beleforgatjuk kókuszreszelékbe, vagy csoki reszelékbe, vagy színes cukor reszelékbe.

1
2
3
Ezt is szeretjük