Kozák sapka

- Divatos és nőies, de nem kíméli a lábat a magassarkú: bütyök is kialakulhat, ha ezekre a dolgokra nem figyelsz »
- Egyetlen mozzanat, és sokkal csinosabb a blézer: karcsúsító övvel még a bő fazon is jobban mutat »
- A 40 éves Gisele Bündchen máris forrónadrágba bújt: a kétgyermekes modell csak a csúcsformát ismeri »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Kozák sapka
Hozzávalók 8 személyre:
Tészta
- 8 tojássárgája
- 40 dkg cukor
- 8 kanál langyos víz
- 2,5 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 kanál kakaópor
- 8 tojás hab
- _Krém_
- 1/2 l tej
- 3 kanál cukor
- 4 kanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 15 dkg porcukor
Tetejére
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
Elkészítés:
Tésztához:
•8 tojássárgája
•40 dkg cukor
•8 kanál langyos víz
Ezeket az összetevőket habosra keverjük.
•2,5 dkg liszt
•1 csomag sütőpor
•3 kanál kakaópor
•8 tojás hab
Ezeket az összetevőket hozzákeverjük a felvert tojássárgájához, vigyázva hogy a tojáshab ne törjön össze. Miután kész van kivajazott sütőpapírral ellátott tepsibe készre sütjük.
Eközben elkészítjük a krémet, hiszen a krémnek és a piskótának is ki kell hűlnie a további tevékenységhez.
Krémhez:
•1/2 l tej
•3 kanál cukor
•4 kanál liszt
•1 csomag vaníliás cukor
Ezekből sűrű krémet főzünk (folyamatos keverés mellett, hiszen könnyen leég).
Míg a kész krém hűl, elkészítjük a krém másik felét ami a következőkből készül:
•20 dkg Vénusz sütőmargarin
•15 dkg porcukor
A vajat a cukorral simára keverjük, s miután a főzött krém teljesen kihűlt hozzákeverjük.
Ezzel a töltelék el is készült.
Miután a piskótatészta is megsült és kihűlt, keresztbe félbe vágjuk, s megtöltjük az elkészített krém felével. Majd rátesszük a piskóta tetejét.
•10 dkg étcsokoládé
•5 dkg Vénusz sütőmargarin
Ezután felolvasztjuk a csokoládét a vajjal és miután megolvadt rákenjük a piskóta tetejére, majd miután megszilárdult a csoki pogácsa szaggatóval kis "pogácsákat" kerek formákat szaggatunk ki belőle.
Ezután a maradék krémmel körbe kenjük egyesével a kis süteményeket, s bele forgatjuk kókuszreszelékbe.
Hivatalosan az étcsokis mázat a pogácsák kiszaggatása után kéne egyesével rákenni a sütire de a könnyebbség és időtakarékosság érdekében én előbb kentem meg az egész sütit és csak utána szaggattam ki őket.
A pogácsák kiszaggatása után megmaradt tésztából egy kis baracklekvárral (vagy kávéval) fellazítva a tésztát, golyókat formázunk, s ezeket is beleforgatjuk kókuszreszelékbe, vagy csoki reszelékbe, vagy színes cukor reszelékbe.



Még több recept