Eszterházy kuglóf

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

Elrontottad a szemsminkedet? Ettől az 1 perces trükktől profi munkának fog tűnni »

A téli szezon legdivatosabb hajszínei és frizurái: a természetes nőiesség a fodrászok új mottója »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Eszterházy kuglóf

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 16 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg liszt+ a formához
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 dkg darált dió
  • egy csipet fahéj és só
  • fél rúd vanília kikapart belseje
  • 1 dl tej

Krém

  • 2 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 12 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2 dkg darált, pörkölt dió
  • egy pici rum

Bevonat

  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 6 dkg ét tortabevonó
  • néhány db fél dió
Recept idők

Elkészítés:

A vajat a porcukorral és a tojásokkal kihabosítjuk. A száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojásos részbe forgatjuk, közben a tejet is beleadagoljuk. A masszát kivajazott, kilisztezett forma háromnegyedéig töltjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Ezután kiborítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingport és a cukrot elkeverjük a tejben, sűrű krémet főzünk belőle, hagyjuk kihűlni, majd a vajat, a darált diót és a rumot hozzáadva kihabosítjuk.
A kihűlt kuglófot 3 vagy 4 karikára vágjuk. (A recept 4-et ír, de én jobbnak láttam 3-ba vágni. A következőnél lehet megpróbálkozom a 4 felé vágással). Ezután a krémmel egyenletesen összerétegezzük.
A bevonathoz a kétféle csokoládét gőzfürdő fölött külön-külön felolvasztjuk, majd a kuglóf tetejét márványosan bevonjuk vele: leöntjük a fehérrel, majd megcsorgatjuk az étcsokoládéval, és egy fogpiszkálóval csíkokat húzunk bele. Mielőtt megdermedne, fél diódarabokkal díszítjük a tetejét.
Mielőtt leöntöttem fehércsokival a kuglófot, papírral körberaktam, hogy a tányér szép tiszta maradjon. A csokibevonás után pedig óvatosan eltávolítottam a papírokat, és így nem kell körbe törölgetni a tányért :)
Nekem majdnem egy napot állt a hűtőben, de egy éjszaka is elég, hogy rendesen megdermedjen.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük