Színes piskótatekercs

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Színes piskótatekercs

Hozzávalók 4 személyre:

Piskóta

  • 5 egész tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál zsíros tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • csipet só
  • csipet szódabikarbóna

Minta

  • 1 tojásfehérje
  • 30 gramm cukor
  • 30 gramm olvasztott Vénusz sütőmargarin
  • 40 gramm liszt
  • ételfesték(ek)
Recept idők

Elkészítés:

Feldobhatjuk egy kicsit az "unalmas" piskótatekercset egy kis színezéssel, így nem szokványos kinézetet kölcsönözve ennek az egyszerű sütemények. Az ötletet Tortafüggő Marisztól kölcsönöztem.

Először a mintázáshoz szükséges anyagot készítsük el. A tojásfehérjét felverjük, majd hozzákeverjük a cukrot, az olvasztott vajat (én margarint használtam, amit csak addig melegítettem a mikróban, amíg folyós lett, nem olvasztottam fel teljesen) és a lisztet. Ebből a mennyiségből elég sok anyag lesz, így ha több színt szeretnénk, akkor annyi adagra szedjük, ahány színt akarunk és ételfestékkel megszínezzük. Én most piros és sárga színt akartam, így kétfelé vettem az anyagot és megszíneztem. Marisz úgy írta, hogy vigyük fel a mintát a sütőpapírra, majd tegyük fagyasztóba, míg a piskóta alapja elkészül. Én egyszerűsítettem a dolgot, a kész, színezett anyagot betettem a hűtőbe nagyjából 15 percre. Amikor jól lehűlt, akkor elkészítettem a piskóta tésztáját, majd gyorsan megrajzoltam a mintát, ráöntöttem a tésztát és megsütöttem. Így is jó lett.

Szóval elkészítjük a piskótánk tésztáját. Felverjük a fehérjét csipet sóval, majd a sárgáját a cukorral, belekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejet és az étolajat.

Kivesszük a hűtőből a színes anyagunkat és megrajzoljuk a sütőpapírt, amivel kibéleltük a tepsinket. Ez úgy történik, hogy a színes anyagot beletesszük egy kis nylon zacskóba, kivágjuk a zacskó sarkát és úgy írunk vele, mint amikor mézeséskalácsot díszítünk. Nekem így sikerült, ahogy látszik, de ez csak fantázia és kézügyesség kérdése.

A megrajzolt mintákra gyorsan ráöntjük a piskótatészta alapunkat és az előmelegített 160 °C-os légkeveréses sütőben (gázon közepes hőfokon) 10-15 perc alatt megsütjük. 10 percig ne nyissuk ki a sütőt, mert összeeshet a tészta. Ne is süssük túl, mert a feltekeréskor elrepedhet. Igazából tűpróbáig kell sütni.

A megsült tésztát kivesszük és lehúzzuk róla a papírt, amikor előbukkan díszítő munkánk eredménye. Gyorsan megkenjük a lapunkat baracklekvárral, óvatosan felcsavarjuk és hagyjuk, hogy kihűljön. Sietségünkben azért arra vigyázzunk, nehogy a mintás oldalt kenjük meg, mert akkor lőttek a munkánknak!

Ha kihűlt felszeleteljük és fogyasztható is.

1
2
3
4

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük