Sajtos pogácsa

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

Nem változtatott szabálytalan mosolyán, és milyen jól tette: a 36 éves modell pont így dögös »

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2 dl tejföl
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tej
  • csipet cukor
  • 5 dkg élesztő
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A hozzávalókat a sajt felével egy tálban összekeverjük, majd az élesztőt a közepébe öntjük. Ezt összegyúrjuk, s fél órára meleg helyre tesszük kelni.

Közben a tepsit kikenjük, a sütőt felfűtjük. Miután megkelt a tészta, 3-4 cm vastagra nyújtjuk, tetejét késsel bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét a megmaradt tojásfehérjével bekenjük, majd megszórjuk a sajt másik felével.

25-30 perc alatt, közepes lángon szép pirosra sütjük.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük