Nutellás gombóc

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nutellás gombóc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg burgonya
  • 35 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 15 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • porcukor a szóráshoz
  • nutella
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. A burgonyát a liszttel, vajjal, sóval összegyúrjuk, majd egy kilisztezett deszkán kb. 5 mm-es vastagságúra nyújtjuk. Majd kb. 6x6 cm-es négyzeteket vágunk belőle s mindegyiket megtöltjük egy kis teáskanál nutellával, s óvatosan gombócokat formázzunk belőlük. Vigyázva arra, hogy a tészta a nutellát teljesen beborítsa, mert különben kifolyik belőle. A forrásban levő vízbe tesszük a gombócokat, megvárjuk amíg a víz felszínére emelkednek, és további 5-7 percig főzzük.
Kevés vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, s a gombócokat szűrőkanál segítségével lecsepegtetjük, és megforgatjuk a zsemlemorzsában. Tálra rakjuk, megszórjuk porcukorral és még forrón tálaljuk

1
2
3
Ezt is szeretjük