Nutellás gombóc

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nutellás gombóc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg burgonya
  • 35 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 15 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • porcukor a szóráshoz
  • nutella
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. A burgonyát a liszttel, vajjal, sóval összegyúrjuk, majd egy kilisztezett deszkán kb. 5 mm-es vastagságúra nyújtjuk. Majd kb. 6x6 cm-es négyzeteket vágunk belőle s mindegyiket megtöltjük egy kis teáskanál nutellával, s óvatosan gombócokat formázzunk belőlük. Vigyázva arra, hogy a tészta a nutellát teljesen beborítsa, mert különben kifolyik belőle. A forrásban levő vízbe tesszük a gombócokat, megvárjuk amíg a víz felszínére emelkednek, és további 5-7 percig főzzük.
Kevés vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, s a gombócokat szűrőkanál segítségével lecsepegtetjük, és megforgatjuk a zsemlemorzsában. Tálra rakjuk, megszórjuk porcukorral és még forrón tálaljuk

1
2
3
Ezt is szeretjük