Nutellás gombóc

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

Ezt idd reggelire, ha másnapos vagy: ínycsiklandó, hidratáló turmix »

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nutellás gombóc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg burgonya
  • 35 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 15 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • porcukor a szóráshoz
  • nutella
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. A burgonyát a liszttel, vajjal, sóval összegyúrjuk, majd egy kilisztezett deszkán kb. 5 mm-es vastagságúra nyújtjuk. Majd kb. 6x6 cm-es négyzeteket vágunk belőle s mindegyiket megtöltjük egy kis teáskanál nutellával, s óvatosan gombócokat formázzunk belőlük. Vigyázva arra, hogy a tészta a nutellát teljesen beborítsa, mert különben kifolyik belőle. A forrásban levő vízbe tesszük a gombócokat, megvárjuk amíg a víz felszínére emelkednek, és további 5-7 percig főzzük.
Kevés vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, s a gombócokat szűrőkanál segítségével lecsepegtetjük, és megforgatjuk a zsemlemorzsában. Tálra rakjuk, megszórjuk porcukorral és még forrón tálaljuk

1
2
3
Ezt is szeretjük