Lekváros csokis kuglóf

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lekváros csokis kuglóf

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 5 tojás
  • csipet só
  • 1,5 dl tejszín
  • 15 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 10-12 evőkanál baracklekvár
  • 1 tábla étcsoki összetörve
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • kevés porcukor a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a közepébe morzsoljuk az élesztőt, kevés cukrot és langyos tejet adunk hozzá. Összekeverjük a liszttel, s negyed órán át pihentetjük. Majd ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vajat, a sót, a tejszínt és a reszelt citromhéjat. Ezt az egyveleget alaposan összekeverjük.

A kivajazott kuglófformát negyedig töltjük a tésztával, a tészta tejére egyenletesen baracklekvárt kanalazunk, erre szórjuk az összetördelt csoki, majd a maradék tésztát kanalazzuk erre a rétegre, s meleg helyen negyed órán át még pihentetjük a tésztát. Viszont vigyázva töltsük meg a kuglófformát, s figyeljünk rá, hogy ne legyen teljesen tele a forma a tésztával. Mivel élesztőt is tartalmaz, így meg fog dagadni a tészta, s ha egészen csurig töltjük a formát, kifolyik a sütéskor.

Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon tűpróbáig sütjük.

1
2
3
Ezt is szeretjük