Lekváros csokis kuglóf
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Gyógynövény a konyhából, amely megküzd a pattanásokkal és az öregedés jeleivel: a bazsalikom felpezsdíti a fáradt arcbőrt »
- Diana hercegné imádta ezt a vagány dzsekit, most újra divatos: emlékszel még a baseball- és bomberfazonra? »
- Nőiesen telt, párnás a hasa, és a Victoria’s Secret modellje: már nem csak sovány nőkkel reklámozza fehérneműit a márka »
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Valódi női testek este, vetkőzés után
- Heti horoszkóp április 19-től 25-ig: a Halak örömhírt, a Kos ezernyi bókot kap
Lekváros csokis kuglóf
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 5 tojás
- csipet só
- 1,5 dl tejszín
- 15 dkg Vénusz sütőmargarin
- 10-12 evőkanál baracklekvár
- 1 tábla étcsoki összetörve
- 15 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- kevés porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a közepébe morzsoljuk az élesztőt, kevés cukrot és langyos tejet adunk hozzá. Összekeverjük a liszttel, s negyed órán át pihentetjük. Majd ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vajat, a sót, a tejszínt és a reszelt citromhéjat. Ezt az egyveleget alaposan összekeverjük.
A kivajazott kuglófformát negyedig töltjük a tésztával, a tészta tejére egyenletesen baracklekvárt kanalazunk, erre szórjuk az összetördelt csoki, majd a maradék tésztát kanalazzuk erre a rétegre, s meleg helyen negyed órán át még pihentetjük a tésztát. Viszont vigyázva töltsük meg a kuglófformát, s figyeljünk rá, hogy ne legyen teljesen tele a forma a tésztával. Mivel élesztőt is tartalmaz, így meg fog dagadni a tészta, s ha egészen csurig töltjük a formát, kifolyik a sütéskor.
Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon tűpróbáig sütjük.



Még több recept