Kakaós tekercs

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kakaós tekercs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 dl olaj
  • 1 tojás sárgája a kenéshez
  • 2 evőkanál kakaópor+4 evőkanál cukor a töltelékbe
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral fél dl tejben felfuttatjuk.
A lisztet a felfuttatott élesztővel, kevés sóval, cukorral, langyos tejjel, pár csepp olajjal - vagy margarinnal - összekeverjük, és addig dagasztjuk míg elválik az edény falától, s már - már hólyagos lesz a tészta. Kézzel nagyjából 15 - 20 perc. Kenyérsütővel némiképp egyszerűbb a kelesztés - dagasztás folyamata :)
A tésztát kelesztés után 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk majd megszórjuk cukrozott kakaóporral és kevés olajjal vagy olvasztott margarinnal. Majd óvatosan feltekerjük és kiolajozott tepsibe rakjuk, ahol hagyjuk még egy negyed órán át kelni.
Közben a sütőt nagyjából 200 fokon előmelegítjük, s mikor a sütő kellőképp felmelegedett, a tekercs tetejét megkenjük tojássárgájával majd a sütőbe helyezzük, s kb. 60 perc alatt készre sütjük.

1
2
3
Ezt is szeretjük