Gyümölcsrizses muffin

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyümölcsrizses muffin

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • csipet só
  • 3 kávés kanál sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg rizs
  • 0,5 liter
  • 2 dl tejszín
  • gyümölcs (én almát és meggybefőttet raktam bele)
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat habosra keverjük az egész tojással illetve cukorral, majd hozzáadjuk a tejszínt, a vaníliaaromát és a sót. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Közben a tejben megfőzzük a rizst, s mikor kissé kihűlt, összekeverjük a liszttel és a vajas tejszínes keverékkel. Mikor ez megvan, óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsöt, s muffin formákba töltjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés: A muffin papírokat én vékonyan kikentem olajjal, mert a rizs miatt beleragadt volna a kész muffin a papírba. Így viszont szépen le lehetett szedni a sütikről. Akinek szilikon sütő formája van annak egyszerűbb a helyzete, abba biztosan nem ragad bele.
Aszalt gyümölcsöt, befőttet, friss idény gyümölcsöt is bátran használhatunk

1
2
3
Ezt is szeretjük