Virslis miújság
Virslis miújság
Hozzávalók 6 személyre
- 500 gr liszt
- 4 dkg friss élesztő
- 3 dl tej
- 1 evőkanál só
- 1 dl olaj
- 1 kávéskanál cukor
- 1 egész tojás
- 20 dkg trappista sajt
- 8-10 db virsli
- kevés mustár
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, olajjal lágy tésztává gyúrjuk. A tésztát 4 egyenlő cipóra osztjuk, melyeket egyesével kb. fél cm vastagra nyújtunk. Az így kapott kör alakú tészták mindegyikét 8 cikkre vágjuk. A cikkeket mustárral megkenjük, majd egy-egy virsli - és sajtdarabot teszünk rá és feltekerjük. A virslis-sajtos kifliket kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket a felvert egész tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük.
Tippek:
- A tésztát nem kell keleszteni, összeállítás után azonnal negyedeljük és töltjük és sütjük.
- Egy adagból 32 db kifli lesz. Két adagban kell sütni, a kifliket elég távolságra kell tenni a tepsiben egymástól, különben összesülnek.
- Kiváló vendégváró étel, mert könnyen és gyorsan elkészíthető. Vendégeinket kínálgatva kérdezhetjük: Nos, mi újság?
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept