Virslis miújság

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 500 gr liszt
  • 4 dkg friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál só
  • 1 dl olaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 egész tojás
  • 20 dkg trappista sajt
  • 8-10 db virsli
  • kevés mustár
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, olajjal lágy tésztává gyúrjuk. A tésztát 4 egyenlő cipóra osztjuk, melyeket egyesével kb. fél cm vastagra nyújtunk. Az így kapott kör alakú tészták mindegyikét 8 cikkre vágjuk. A cikkeket mustárral megkenjük, majd egy-egy virsli - és sajtdarabot teszünk rá és feltekerjük. A virslis-sajtos kifliket kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket a felvert egész tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük.
Tippek:
- A tésztát nem kell keleszteni, összeállítás után azonnal negyedeljük és töltjük és sütjük.
- Egy adagból 32 db kifli lesz. Két adagban kell sütni, a kifliket elég távolságra kell tenni a tepsiben egymástól, különben összesülnek.
- Kiváló vendégváró étel, mert könnyen és gyorsan elkészíthető. Vendégeinket kínálgatva kérdezhetjük: Nos, mi újság?

Ezt is szeretjük