Pillangó

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pillangó

Hozzávalók 12 személyre

Piskóta

  • 45 dkg porcukor
  • 9 tojás ( fehérjéből hab )
  • 6 kanál víz
  • 1 sütőpor
  • 21 dkg liszt
  • cukrozatlan kakaópor ( Én holland kakaót használok, az a legjobb szerintem )

Krém

  • 32 dkg porcukor
  • 40 dkg vaj ( NEM margarin! )
  • 5 dl tej
  • 2 vanília puding

Díszítés

  • színes cukorka, nyalóka,
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta: ( 28 cm-es tortaforma )

A porcukrot kikeverjük egy tálban a tojások sárgájával és hozzáadjuk a víz felét, azaz 3 kanalat. Most jöhet bele szép lassan a liszt és a sütőpor, hogy ne legyen csomó, se nehéz. És a maradék 3 kanál víz. Ezután a kakaóporból annyit rakunk bele amennyire barnának szeretnénk a tésztát. Majd a fehérjéből jó kemény habot verünk és hozzáadjuk a többihez. Alufóliával bélelt tortaformában megsütjük. Elektromos sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt megvan.

Jöhet a Krém:

A porcukrot kikeverjük a vajjal majd félretesszük. A tejben megfőzzük a vaníliapudingokat.
Ha a puding kihűlt, összekeverjük a vajas-porcukros krémmel és kész.

Ha kihűlt a piskótánk pillangó formát szabunk belőle. Kettévágjuk és megkenjünk krémmel. Összerakjuk és a maradék krémmel beborítjuk a külsejét. Színes cukorkával díszítjük, illetve a csápjaihoz 2 nyalókát használunk.

Egy 4 éves kislány születésnapjára készítettem, hatalmas sikert aratott.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük