Pillangó
Pillangó
Hozzávalók 12 személyre
Piskóta
- 45 dkg porcukor
- 9 tojás ( fehérjéből hab )
- 6 kanál víz
- 1 sütőpor
- 21 dkg liszt
- cukrozatlan kakaópor ( Én holland kakaót használok, az a legjobb szerintem )
Krém
- 32 dkg porcukor
- 40 dkg vaj ( NEM margarin! )
- 5 dl tej
- 2 vanília puding
Díszítés
- színes cukorka, nyalóka,
Elkészítés:
Piskóta: ( 28 cm-es tortaforma )
A porcukrot kikeverjük egy tálban a tojások sárgájával és hozzáadjuk a víz felét, azaz 3 kanalat. Most jöhet bele szép lassan a liszt és a sütőpor, hogy ne legyen csomó, se nehéz. És a maradék 3 kanál víz. Ezután a kakaóporból annyit rakunk bele amennyire barnának szeretnénk a tésztát. Majd a fehérjéből jó kemény habot verünk és hozzáadjuk a többihez. Alufóliával bélelt tortaformában megsütjük. Elektromos sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt megvan.
Jöhet a Krém:
A porcukrot kikeverjük a vajjal majd félretesszük. A tejben megfőzzük a vaníliapudingokat.
Ha a puding kihűlt, összekeverjük a vajas-porcukros krémmel és kész.
Ha kihűlt a piskótánk pillangó formát szabunk belőle. Kettévágjuk és megkenjünk krémmel. Összerakjuk és a maradék krémmel beborítjuk a külsejét. Színes cukorkával díszítjük, illetve a csápjaihoz 2 nyalókát használunk.
Egy 4 éves kislány születésnapjára készítettem, hatalmas sikert aratott.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept