Cseresznyés csokis muffin

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cseresznyés csokis muffin

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 evőkanál víz
  • 3 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tábla étcsoki apró darabokra törve
  • 0,25 kg cseresznye (helyettesíthető meggyel is) - télen befőttből készíthető
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habnak felverjük . A sütőt bekapcsoljuk, hogy melegedjen, míg a tészta elkészül. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a margarint felolvasztjuk és hozzá keverjük a sárgájához. Ezután beletesszük a vaníliás cukrot, sütőport, lisztet (legjobb szitálva, hogy levegős legyen), a vizet kanalanként és legvégül a tojásfehérjét is hozzáadjuk óvatosan keverve, hogy a hab ne törjön össze. A muffin sütőbe papír kosárkákat teszünk, és ebbe töltjük a masszát kb. 3/4-ig. A cseresznyét kimagozzuk és minden muffinba finoman belenyomkodunk 3-4 db-ot. (ha kisebb a sütőforma, akkor kevesebbet természetesen). Ugyanezt tesszük az összetört csoki darabokkal. Minden muffinba 3-4 darabkát nyomkodunk. Az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük