Cseresznyés csokis muffin

- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
- Jude Law 20 éves lánya csodaszép nővé érett, és ez a Diornak is feltűnt: Iris sikeres modell »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Cseresznyés csokis muffin
Hozzávalók 4 személyre:
- 5 evőkanál víz
- 3 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 tábla étcsoki apró darabokra törve
- 0,25 kg cseresznye (helyettesíthető meggyel is) - télen befőttből készíthető
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habnak felverjük . A sütőt bekapcsoljuk, hogy melegedjen, míg a tészta elkészül. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a margarint felolvasztjuk és hozzá keverjük a sárgájához. Ezután beletesszük a vaníliás cukrot, sütőport, lisztet (legjobb szitálva, hogy levegős legyen), a vizet kanalanként és legvégül a tojásfehérjét is hozzáadjuk óvatosan keverve, hogy a hab ne törjön össze. A muffin sütőbe papír kosárkákat teszünk, és ebbe töltjük a masszát kb. 3/4-ig. A cseresznyét kimagozzuk és minden muffinba finoman belenyomkodunk 3-4 db-ot. (ha kisebb a sütőforma, akkor kevesebbet természetesen). Ugyanezt tesszük az összetört csoki darabokkal. Minden muffinba 3-4 darabkát nyomkodunk. Az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.




Még több recept