Burgonyás pogácsa

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Burgonyás pogácsa

Hozzávalók 6 személyre:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg főtt áttört burgonya
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dkg élesztő (ehhez 1 dl tej és kevés cukor szükséges, amiben felfuttatjuk)
  • 1 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát megfőzzük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a lisztet, a puha (vagy olvasztott) margarint és a tojás sárgáját. Közben 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a lisztes-burgonyás keverék közepére öntjük. Sózzuk, majd jól összedolgozzuk. Ha a száraz anyag miatt nem áll össze rendesen, öntsünk hozzá még pár csepp langyos tejet, hogy megfelelő állagú masszát kapjunk.

Amikor jól összegyúrtuk, meleg helyen pihentetjük (kelesztjük) fél órán keresztül, majd 3-4 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk.

Kikent tepsibe tesszük, ahol még pár percig kelesztjük. A tetejüket a megmaradt tojásfehérjével megkenjük, hogy szép fényesek legyenek a pogácsák. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
Mivel ezt az adagot most gyerekeknek készítettem, különféle alakzatokat szaggattam a tésztából. Elővettem a karácsonyi mézeskalács szaggatókat és azokkal gyártottam étvágygerjesztőbb figurákat nekik!

1
2
3
4
Ezt is szeretjük