Burgonyás pogácsa
Burgonyás pogácsa
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg liszt
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 10 dkg főtt áttört burgonya
- 2 tojás sárgája
- 2 dkg élesztő (ehhez 1 dl tej és kevés cukor szükséges, amiben felfuttatjuk)
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a lisztet, a puha (vagy olvasztott) margarint és a tojás sárgáját. Közben 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a lisztes-burgonyás keverék közepére öntjük. Sózzuk, majd jól összedolgozzuk. Ha a száraz anyag miatt nem áll össze rendesen, öntsünk hozzá még pár csepp langyos tejet, hogy megfelelő állagú masszát kapjunk.
Amikor jól összegyúrtuk, meleg helyen pihentetjük (kelesztjük) fél órán keresztül, majd 3-4 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk.
Kikent tepsibe tesszük, ahol még pár percig kelesztjük. A tetejüket a megmaradt tojásfehérjével megkenjük, hogy szép fényesek legyenek a pogácsák. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
Mivel ezt az adagot most gyerekeknek készítettem, különféle alakzatokat szaggattam a tésztából. Elővettem a karácsonyi mézeskalács szaggatókat és azokkal gyártottam étvágygerjesztőbb figurákat nekik!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept