Banános müzli szelet
Ez is érdekelhet
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Kutyabaj - a halálos szívférgesség (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)
beauty and style

- Sosem gondoltad volna, hogy ezek a divatszínek milyen jól mutatnak együtt: minden szettből kihozzák a maximumot »
- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
Top olvasott cikkek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Banános müzli szelet
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg cornflakes
- 10 dkg csokis pehellyel
- 1 banán összetörve
- 1 édes alma lereszelve
- 1 rúd vanília (de akár ki is hagyható vagy 1 csomag vaníliás cukorral helyettesíthető)
- 20 dkg natúr mandula kissé összetörve és megpirítva
- 2-3 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A mogyorót vagy mandulát kissé összetörjük, majd serpenyőben megpirítjuk. Míg kihűl, lereszeljük az almát, összetörjük a banánt, a pár kanál étolajat és hozzáadjuk a gabonapehelyhez, majd hozzáadjuk a megpirított mandulát, majd összegyúrjuk az egyveleget.
Nem kell bele cukor, hiszen az alma és a banán alapvetően édes, így extra édesítést nem igényel.
Miután összegyúrtuk egy lágy egyveleget kapunk, amit sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezünk, és jól belenyomkodjuk, hogy a sütés közben összeálljon.
20-30 percig alacsony fokozaton sütjük, majd szeleteljük. Nem is igazán kell sütni, mint inkább szárítani, hogy miután kihűl is összeálljon.



Még több recept