15 perces tésztasaláták
Képek és isteni receptek
A gyorsan összedobható tésztasalátáknál nincs jobb megoldás, ha kevés időd van, és finomat szeretnél enni.

Dia

	Tonhalas	Egy kis citrommal, egy tonhalkonzervvel, némi olívabogyóval és persze tésztával felszerelkezve egészen remek lakomát rittyenthetsz, ami laktató és ízletes is egyben. Ha vendégséget tartasz, akkor is jó ötlet lehet, hiszen csipegetni éppúgy jó belőle, mint egy közepes méretű tányérral befalni. Itt egy iránymutató recept, formáld bátran!

Tonhalas

Egy kis citrommal, egy tonhalkonzervvel, némi olívabogyóval és persze tésztával felszerelkezve egészen remek lakomát rittyenthetsz, ami laktató és ízletes is egyben. Ha vendégséget tartasz, akkor is jó ötlet lehet, hiszen csipegetni éppúgy jó belőle, mint egy közepes méretű tányérral befalni. Itt egy iránymutató recept, formáld bátran!

Dia

	Joghurtos	A joghurt mindenféle tésztához remekül passzol, tésztára is igaz, hogy ha joghurt van, minden van. Friss, ropogós zöldségekkel vagy pirított, fűszeres hússal elkeverve, majd egy jobb adag joghurttal nyakon öntve mindenféle tésztából remek ételt varázsolhatsz. Itt egy könnyű és gyors recept hozzá.

Joghurtos

A joghurt mindenféle tésztához remekül passzol, tésztára is igaz, hogy ha joghurt van, minden van. Friss, ropogós zöldségekkel vagy pirított, fűszeres hússal elkeverve, majd egy jobb adag joghurttal nyakon öntve mindenféle tésztából remek ételt varázsolhatsz. Itt egy könnyű és gyors recept hozzá.

Dia

	Tejszínes-csirkés	Ha volt már joghurt, jöjjön a tejszín, a fűszeres, ropogósra sült csirkemellel kiváló összhangban van a tészta és a jellegzetes ízű tejtermék, aminek köszönhetően nem egy száraz, fullasztó fogás lesz a végeredmény, hanem egy könnyen csúszó ízorgia. Ezzel a recepttel biztosan sikereket fogsz elérni.

Tejszínes-csirkés

Ha volt már joghurt, jöjjön a tejszín, a fűszeres, ropogósra sült csirkemellel kiváló összhangban van a tészta és a jellegzetes ízű tejtermék, aminek köszönhetően nem egy száraz, fullasztó fogás lesz a végeredmény, hanem egy könnyen csúszó ízorgia. Ezzel a recepttel biztosan sikereket fogsz elérni.

Dia

	Paradicsomos	Ha tésztaételekről van szó, általában elég hamar felmerül a paradicsom kérdése is, ez az egyik legalapvetőbb hozzávaló, ha bármi effélét készítesz. A pizzák, lasagnék nagyobb része és a legtöbb főfogásként tálalt tésztás fogás alapja a paradicsom, ami mindig remekül illik a frissen főtt alapanyaghoz. Nem is kell mellé más, csak néhány zöldfűszer, olívabogyó és egy kis fokhagyma. Ez alapján a recept alapján készítsd!

Paradicsomos

Ha tésztaételekről van szó, általában elég hamar felmerül a paradicsom kérdése is, ez az egyik legalapvetőbb hozzávaló, ha bármi effélét készítesz. A pizzák, lasagnék nagyobb része és a legtöbb főfogásként tálalt tésztás fogás alapja a paradicsom, ami mindig remekül illik a frissen főtt alapanyaghoz. Nem is kell mellé más, csak néhány zöldfűszer, olívabogyó és egy kis fokhagyma. Ez alapján a recept alapján készítsd!

Dia

	Parmezános-almás	Ha tésztasalátát készítesz, nyugodtan kísérletezhetsz a legkülönbözőbb ízekkel, hiszen a viszonylag semleges alaphoz nagyon sok minden passzol, és egészen különleges aromákat keverhetsz, illetve újakat hozhatsz létre ezáltal. Erre remek példa ez az első hallásra talán kissé fura, ám ízben utolérhetetlenül finom változat. Így készítsd!

Parmezános-almás

Ha tésztasalátát készítesz, nyugodtan kísérletezhetsz a legkülönbözőbb ízekkel, hiszen a viszonylag semleges alaphoz nagyon sok minden passzol, és egészen különleges aromákat keverhetsz, illetve újakat hozhatsz létre ezáltal. Erre remek példa ez az első hallásra talán kissé fura, ám ízben utolérhetetlenül finom változat. Így készítsd!

Dia

	Sonkás	Ahogyan minden alapanyagból, úgy a sonkából is minél jobb minőségűt érdemes használnod a tésztasalátádhoz, hiszen attól lesz igazán finom a végeredmény, ráadásul egy rossz minőségű ipari sonka tönkrevághatja az egész élményt, nem menti meg semmilyen trükkös fűszerezés. Itt egy egyszerű, de nagyszerű recept hozzá.

Sonkás

Ahogyan minden alapanyagból, úgy a sonkából is minél jobb minőségűt érdemes használnod a tésztasalátádhoz, hiszen attól lesz igazán finom a végeredmény, ráadásul egy rossz minőségű ipari sonka tönkrevághatja az egész élményt, nem menti meg semmilyen trükkös fűszerezés. Itt egy egyszerű, de nagyszerű recept hozzá.

Dia

	Roppanós zöldségekkel	Bármilyen tésztasalátát is készítesz, mindig figyelj arra, hogy a zöldségeket ne főzd puhára, hadd maradjanak roppanósak. Elég csak pár pillanat alatt megpirítani őket némi fűszeres olajon, vagy egy nagyon picit megpárolni, más nem is kell a tökéletes tésztasalátához. Hogy milyen zöldségeket választasz, az szinte csak rajtad múlik, de kiindulópontnak itt egy tökéletes recept hozzá.

Roppanós zöldségekkel

Bármilyen tésztasalátát is készítesz, mindig figyelj arra, hogy a zöldségeket ne főzd puhára, hadd maradjanak roppanósak. Elég csak pár pillanat alatt megpirítani őket némi fűszeres olajon, vagy egy nagyon picit megpárolni, más nem is kell a tökéletes tésztasalátához. Hogy milyen zöldségeket választasz, az szinte csak rajtad múlik, de kiindulópontnak itt egy tökéletes recept hozzá.

Blog.hu ajánló
Szerző: Kancsár Péter
Fotó: