Almás őszibarackos pite

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Almás őszibarackos pite

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 2,5 bögre liszt
  • 1 sütőpor
  • 200 g Vénusz sütőmargarin
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1-2 evőkanál víz
  • _Töltelék_
  • 5-6 alma
  • 2 őszibarack
  • fél bögre cukor
  • 2 evőkanál fahéj
  • 2 evőkanál finomliszt
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük és amíg a tölteléket elkészítjük, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
A töltelékhez meghámozzuk és felszeleteljük az almát és a barackot. Hozzáadunk fél bögre cukrot, a reszelt citrom héját, a fahéjat és a lisztet. Ezt összekeverjük és állni hagyjuk.
A tésztát két részre osztjuk. Egy nagyobb egy kisebb részre. Mindkét gombócot kinyújtjuk a nagyobb tésztát a kivajazott sütőforma aljára nyomkodjuk, majd ráhelyezzük a gyümölcsöt és a tetejére rárakjuk a tészta másik felét. Az oldalainál összenyomkodjuk az alsó tésztával és közepes lángon előmelegített sütőben készre sütjük.

Megjegyzés:
Az alma és az őszibarack helyett akár bogyós gyümölcsöt, sárgabarackot, vagy ízlés szerint bármilyen más gyümölcsöt használhatunk

1
2
3
4
Ezt is szeretjük