Hókifli töltve

Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Ki szervezze a lánybúcsút? Menyasszonyként mit tehetsz a buli érdekében? »

Házi arcszérum esszenciális olajokkal: késlelteti a bőröregedést, és feszesíti a kontúrokat »

Magyar tervezők Milánóban: 8 márka óriási lehetőséget kapott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hókifli töltve

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 50 dkg rétesliszt
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 2 dkg élesztő

Töltelék

  • ízlés szerint: lekvár, dió, mák, túró stb. lehet
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztben elmorzsoljuk a margarint,majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.

Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzá tenni, míg elérjük a megfelelő állagot.

Meleg helyen letakarva 15-30 percig pihentetjük.

3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, majd megtöltjük.

A töltelék lehet bármi: túrókrém, lekvár, dió, mák stb...

A töltelékből egy teáskanálnyit teszünk a tészta közepére.

Feltekerjük, kifliket hajtunk belőlük.

Sütőpapíros tepsin, előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, még melegen vaníliás porcukorba ( a porcukrot keverjük össze a vaníliarúd kikapart belsejével) forgatjuk.

Nagyon finom, puha, falatnyi sütemény a végeredmény, mely a vaníliás cukor miatt már messziről illatozik!
Ideális karácsonyi apróság, melyet én minden évben elkészítek és mindig nagy sikere van!

Ezt is szeretjük