Hókifli töltve

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hókifli töltve

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 50 dkg rétesliszt
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 2 dkg élesztő

Töltelék

  • ízlés szerint: lekvár, dió, mák, túró stb. lehet
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztben elmorzsoljuk a margarint,majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.

Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzá tenni, míg elérjük a megfelelő állagot.

Meleg helyen letakarva 15-30 percig pihentetjük.

3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, majd megtöltjük.

A töltelék lehet bármi: túrókrém, lekvár, dió, mák stb...

A töltelékből egy teáskanálnyit teszünk a tészta közepére.

Feltekerjük, kifliket hajtunk belőlük.

Sütőpapíros tepsin, előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, még melegen vaníliás porcukorba ( a porcukrot keverjük össze a vaníliarúd kikapart belsejével) forgatjuk.

Nagyon finom, puha, falatnyi sütemény a végeredmény, mely a vaníliás cukor miatt már messziről illatozik!
Ideális karácsonyi apróság, melyet én minden évben elkészítek és mindig nagy sikere van!

Ezt is szeretjük