Aszaltszilvás-mákos macskaszem

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Aszaltszilvás-mákos macskaszem

Hozzávalók 6 személyre

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 4 db tojás (1 db a kenéshez)
  • 1 dkg élesztő (akár szárított)
  • 10 dkg kristálycukor
  • csipet só
  • 1-2 dl tej

Töltelék

  • 20 dkg aszalt szilva
  • 3 db tojás felvert habja
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált mák
  • 2 kávéskanál rum (vagy rumaroma)
  • kevés szilvalekvár
Recept idők

Elkészítés:

A tészta összetevőit összedolgozzuk (az élesztőt alaposan elmorzsolva) úgy, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, majd 3 részre osztjuk. A részeket egyenként nagyon vékony téglalappá nyújtjuk, a két hosszabbik oldalra sorban elhelyezzük az aszalt szilvát, majd kívülről befelé haladva a széleket feltekerjük úgy, hogy középen 4-5 cm-es üres rész maradjon. Ezt követően a tésztát a margarinnal kikent tepsibe helyezzük. Ugyanezt tesszük a másik két tésztarésszel is.

Ha mindhárom rész a tepsiben van, a középső szabad részt vékonyan megkenjük szilvalekvárral. Ezt követően a cukrot a a tojásfehérjével kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a mákot és a rumot. Ezután a rumos-mákos habot belekanalazzuk a szilvalekváros tésztarészekbe.

Végül megkenjük a tetejét (az oldalát is!) tojássárgával, és előmelegített sütőben pirosra sütjük (190 fokon kb. 50 perc).

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük