Aszaltszilvás-mákos macskaszem
Aszaltszilvás-mákos macskaszem
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 30 dkg liszt
- 15 dkg Vénusz sütőmargarin
- 4 db tojás (1 db a kenéshez)
- 1 dkg élesztő (akár szárított)
- 10 dkg kristálycukor
- csipet só
- 1-2 dl tej
Töltelék
- 20 dkg aszalt szilva
- 3 db tojás felvert habja
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg darált mák
- 2 kávéskanál rum (vagy rumaroma)
- kevés szilvalekvár
Elkészítés:
A tészta összetevőit összedolgozzuk (az élesztőt alaposan elmorzsolva) úgy, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, majd 3 részre osztjuk. A részeket egyenként nagyon vékony téglalappá nyújtjuk, a két hosszabbik oldalra sorban elhelyezzük az aszalt szilvát, majd kívülről befelé haladva a széleket feltekerjük úgy, hogy középen 4-5 cm-es üres rész maradjon. Ezt követően a tésztát a margarinnal kikent tepsibe helyezzük. Ugyanezt tesszük a másik két tésztarésszel is.
Ha mindhárom rész a tepsiben van, a középső szabad részt vékonyan megkenjük szilvalekvárral. Ezt követően a cukrot a a tojásfehérjével kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a mákot és a rumot. Ezután a rumos-mákos habot belekanalazzuk a szilvalekváros tésztarészekbe.
Végül megkenjük a tetejét (az oldalát is!) tojássárgával, és előmelegített sütőben pirosra sütjük (190 fokon kb. 50 perc).
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept