Kardinális szelet picit másképp :)

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kardinális szelet picit másképp :)

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 4 tojás
  • 2 tojás fehérje
  • 11 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • _Krém_
  • 1 csomag (hidegen keverős) vanília puding
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • barack lekvár
  • barack befőtt
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához szétválasztom a 4 tojást, a sárgájához hozzáadom a sütőport, elkeverem. Majd a fehérjét felverem 8 dkg cukorral, hozzáadom a sárgáját, ezután hozzászitálom a lisztet, ÓVATOSAN beleforgatom! Ezt a masszát egy sütőlapra téglalap alakúra kikenem. Majd 2 tojásfehérjét is habbá verem 3 dkg cukorral, habzsákba töltöm és a kikent masszára átlósan csíkokat húzok vele. 180 fokon aranybarnára sütöm kb 20 perc. Eközben elkészítem a krémet, a pudingport elkeverem a tejben, a tejszínt habbá verem és azzal lazítom. A megsült tésztát 1/3-2/3 arányban ketté vágom. Megfordítom és mind a két lapot megkenem baracklekvárral, a kisebbik részre rá kenem a krém felét majd a kisebb darabokra vágott barackokat elhelyezem rajta, rákenem a krém másik felét, alagút alakúra formázom és ráhelyezem a másik piskóta lapot! Dermedés után szeletelem! Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük