Színes palacsintatorta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Színes palacsintatorta

Hozzávalók 6 személyre:

  • _Tészta_
  • 1/2 kg liszt
  • kb. 1 l tej
  • 2-3 teáskanál cukor
  • csipetnyi só
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • kevés sárga színű ételfesték
  • kevés piros színű ételfesték
  • kevés olaj a sütéshez

Töltelék

  • cukrozott darált mák
  • cukrozott darált dió
  • házi baracklekvár

Bevonat

  • 1 tábla tortabevonó tejcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Alap palacsintatészta

A lisztet a cukorral, sóval összekeverem. A liszt közepébe mélyedést csinálok, ide ütöm a tojást. Kézi habverővel óvatosan elkezdem keverni a tojást a liszttel, fokozatosan adagolom hozzá a tejet. Nem túl híg tésztát kell kapnom. Három részre osztom és színezem őket. Egyiket kakaóval, a másikat piros, majd a harmadikat sárga színezékkel. Mindegyikből 4-4 db kicsit vastagabb palacsintát sütök.
A palacsintasütőbe 1 evőkanál olajat teszek, majd felhevítem. Egy szedőkanál segítségével a felforrósított olajba teszek a tésztából, közben mozgatom körkörösen a palacsintasütőt, hogy mindenhol fedje a tészta. Visszateszem a tűzre, és megsütöm először az első oldalát, majd megfordítom és megsütöm a másik oldalát is.

Összeállítás:
Alulra, első lapként kakaós palacsinta lapot tettem, amit megszórtam bőségesen dióval. Erre jött a rózsaszín lap, amit bekentem a baracklekvárral. Végül a sárga lap következett, amit megszórtam mákkal. A rétegezést addig folytattam, míg az utolsó sárga lapot felhelyeztem. Erre már nem szórtam mákot, hanem a csokoládét megolvasztottam mikróban, összekevertem egy kevés olajjal, majd ráöntöttem a torta tetejére.
Egy kicsit eligazítottam, hogy az oldalára is jusson belőle, majd villával kis hullámokat húztam a tetejére. Betettem a hűtőbe dermedni.
Fogyasztható hidegen, de melegen is finom.

Ezt is szeretjük