Gombás bolognai penne

beauty and style
Top olvasott cikkek

Gombás bolognai penne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 gr penne tészta
  • 500 gr darált pulykacombhús
  • 4 paradicsom
  • 1 konzerv sűrített paradicsom (1 dl)
  • 1 200 gr-os gombakonzerv
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek tejföl vagy tejszín
  • kakukkfű
  • majoranna
  • oregánó
  • bazsalikom
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát karikákra vágva olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst és megsózva, megborsozva előpároljuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát és együtt pirítjuk tovább. Aztán beletesszük az apróra vágott paradicsomot, amikor már a héjáig elsül, akkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az összetört fokhagymát. Ekkor már beletehetjük a zöldfűszereket is, kivéve a kakukkfüvet, azt csak néhány perccel befejezés előtt, mert könnyen kifő az íze. A fűszerek ízlés szerintiek, de kb. egy teáskanállal kell számolni.
Mikor az egész jó szaftosra sült, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a tejfölt, ami egy kicsit meglágyítja a szószt. Kifőzzük a tésztát és a szószt hozzákeverjük.
Reszelt sajttal megszórva még finomabb :)

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük