Gombás bolognai penne
Gombás bolognai penne
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gr penne tészta
- 500 gr darált pulykacombhús
- 4 paradicsom
- 1 konzerv sűrített paradicsom (1 dl)
- 1 200 gr-os gombakonzerv
- 1 közepes fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek tejföl vagy tejszín
- kakukkfű
- majoranna
- oregánó
- bazsalikom
- só, bors
Elkészítés:
A hagymát karikákra vágva olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst és megsózva, megborsozva előpároljuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát és együtt pirítjuk tovább. Aztán beletesszük az apróra vágott paradicsomot, amikor már a héjáig elsül, akkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az összetört fokhagymát. Ekkor már beletehetjük a zöldfűszereket is, kivéve a kakukkfüvet, azt csak néhány perccel befejezés előtt, mert könnyen kifő az íze. A fűszerek ízlés szerintiek, de kb. egy teáskanállal kell számolni.
Mikor az egész jó szaftosra sült, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a tejfölt, ami egy kicsit meglágyítja a szószt. Kifőzzük a tésztát és a szószt hozzákeverjük.
Reszelt sajttal megszórva még finomabb :)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept