Gombás bolognai penne

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gombás bolognai penne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 gr penne tészta
  • 500 gr darált pulykacombhús
  • 4 paradicsom
  • 1 konzerv sűrített paradicsom (1 dl)
  • 1 200 gr-os gombakonzerv
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek tejföl vagy tejszín
  • kakukkfű
  • majoranna
  • oregánó
  • bazsalikom
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát karikákra vágva olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst és megsózva, megborsozva előpároljuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát és együtt pirítjuk tovább. Aztán beletesszük az apróra vágott paradicsomot, amikor már a héjáig elsül, akkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az összetört fokhagymát. Ekkor már beletehetjük a zöldfűszereket is, kivéve a kakukkfüvet, azt csak néhány perccel befejezés előtt, mert könnyen kifő az íze. A fűszerek ízlés szerintiek, de kb. egy teáskanállal kell számolni.
Mikor az egész jó szaftosra sült, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a tejfölt, ami egy kicsit meglágyítja a szószt. Kifőzzük a tésztát és a szószt hozzákeverjük.
Reszelt sajttal megszórva még finomabb :)

Ezt is szeretjük