Mama sósa

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mama sósa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg liszt
  • 250 gr Vénusz sütőmargarin
  • 1 nagy poharas tejföl
  • ízlés szerint só
  • 1 tasak instant élesztő
  • sajt a szóráshoz
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 1 dl tej
  • ízlés szerint köménymag, szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet dagasztótálba szitálom, közepére mélyedést készítek. Felmelegítem a tejet, amit a mélyedésbe töltök, majd beleszórom az instant élesztőt. Összekeverem egy fakanállal úgy, hogy némi liszt is kerüljön bele és félig folyékony maradjon az állaga. Ekkor lefedem és hagyom kelni. Mikor felhólyagosodott, belemorzsolom a jó előre odakészített margarint, megsózom, majd a nagy tejfölből annyit teszek hozzá, hogy a tésztából kellemes állagú tésztát tudjak dagasztani. Ezután hagyom kelni.
Miután a tésztám megkelt, fél ujjnyi-ujjnyi vastagra nyújtom ( mi jobb szeretjük a vékonyabb, jól átsült stanglikat), megkenem tojással, megszórom sajttal. Ízlés szerint ízesíthető szezámmaggal, köménymaggal. Ezután éles késsel vagy én pl. pizzavágóval ujjnyi széles csíkokra vágom fel, majd ezeket hosszúságban is szabdalom. Sütőpapíron megsütöm.
Nálunk nagyon hamar elfogy, pedig kiadós rágcsa.

Ezt is szeretjük