Mama sósa

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg liszt
  • 250 gr Vénusz sütőmargarin
  • 1 nagy poharas tejföl
  • ízlés szerint só
  • 1 tasak instant élesztő
  • sajt a szóráshoz
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 1 dl tej
  • ízlés szerint köménymag, szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet dagasztótálba szitálom, közepére mélyedést készítek. Felmelegítem a tejet, amit a mélyedésbe töltök, majd beleszórom az instant élesztőt. Összekeverem egy fakanállal úgy, hogy némi liszt is kerüljön bele és félig folyékony maradjon az állaga. Ekkor lefedem és hagyom kelni. Mikor felhólyagosodott, belemorzsolom a jó előre odakészített margarint, megsózom, majd a nagy tejfölből annyit teszek hozzá, hogy a tésztából kellemes állagú tésztát tudjak dagasztani. Ezután hagyom kelni.
Miután a tésztám megkelt, fél ujjnyi-ujjnyi vastagra nyújtom ( mi jobb szeretjük a vékonyabb, jól átsült stanglikat), megkenem tojással, megszórom sajttal. Ízlés szerint ízesíthető szezámmaggal, köménymaggal. Ezután éles késsel vagy én pl. pizzavágóval ujjnyi széles csíkokra vágom fel, majd ezeket hosszúságban is szabdalom. Sütőpapíron megsütöm.
Nálunk nagyon hamar elfogy, pedig kiadós rágcsa.

Ezt is szeretjük