Mama sósa

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mama sósa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg liszt
  • 250 gr Vénusz sütőmargarin
  • 1 nagy poharas tejföl
  • ízlés szerint só
  • 1 tasak instant élesztő
  • sajt a szóráshoz
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 1 dl tej
  • ízlés szerint köménymag, szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet dagasztótálba szitálom, közepére mélyedést készítek. Felmelegítem a tejet, amit a mélyedésbe töltök, majd beleszórom az instant élesztőt. Összekeverem egy fakanállal úgy, hogy némi liszt is kerüljön bele és félig folyékony maradjon az állaga. Ekkor lefedem és hagyom kelni. Mikor felhólyagosodott, belemorzsolom a jó előre odakészített margarint, megsózom, majd a nagy tejfölből annyit teszek hozzá, hogy a tésztából kellemes állagú tésztát tudjak dagasztani. Ezután hagyom kelni.
Miután a tésztám megkelt, fél ujjnyi-ujjnyi vastagra nyújtom ( mi jobb szeretjük a vékonyabb, jól átsült stanglikat), megkenem tojással, megszórom sajttal. Ízlés szerint ízesíthető szezámmaggal, köménymaggal. Ezután éles késsel vagy én pl. pizzavágóval ujjnyi széles csíkokra vágom fel, majd ezeket hosszúságban is szabdalom. Sütőpapíron megsütöm.
Nálunk nagyon hamar elfogy, pedig kiadós rágcsa.

Ezt is szeretjük