Mama sósa

- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Mama sósa
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg liszt
- 250 gr Vénusz sütőmargarin
- 1 nagy poharas tejföl
- ízlés szerint só
- 1 tasak instant élesztő
- sajt a szóráshoz
- 1 db tojás a kenéshez
- 1 dl tej
- ízlés szerint köménymag, szezámmag
Elkészítés:
A lisztet dagasztótálba szitálom, közepére mélyedést készítek. Felmelegítem a tejet, amit a mélyedésbe töltök, majd beleszórom az instant élesztőt. Összekeverem egy fakanállal úgy, hogy némi liszt is kerüljön bele és félig folyékony maradjon az állaga. Ekkor lefedem és hagyom kelni. Mikor felhólyagosodott, belemorzsolom a jó előre odakészített margarint, megsózom, majd a nagy tejfölből annyit teszek hozzá, hogy a tésztából kellemes állagú tésztát tudjak dagasztani. Ezután hagyom kelni.
Miután a tésztám megkelt, fél ujjnyi-ujjnyi vastagra nyújtom ( mi jobb szeretjük a vékonyabb, jól átsült stanglikat), megkenem tojással, megszórom sajttal. Ízlés szerint ízesíthető szezámmaggal, köménymaggal. Ezután éles késsel vagy én pl. pizzavágóval ujjnyi széles csíkokra vágom fel, majd ezeket hosszúságban is szabdalom. Sütőpapíron megsütöm.
Nálunk nagyon hamar elfogy, pedig kiadós rágcsa.
Még több recept