Mama sósa

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mama sósa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg liszt
  • 250 gr Vénusz sütőmargarin
  • 1 nagy poharas tejföl
  • ízlés szerint só
  • 1 tasak instant élesztő
  • sajt a szóráshoz
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 1 dl tej
  • ízlés szerint köménymag, szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet dagasztótálba szitálom, közepére mélyedést készítek. Felmelegítem a tejet, amit a mélyedésbe töltök, majd beleszórom az instant élesztőt. Összekeverem egy fakanállal úgy, hogy némi liszt is kerüljön bele és félig folyékony maradjon az állaga. Ekkor lefedem és hagyom kelni. Mikor felhólyagosodott, belemorzsolom a jó előre odakészített margarint, megsózom, majd a nagy tejfölből annyit teszek hozzá, hogy a tésztából kellemes állagú tésztát tudjak dagasztani. Ezután hagyom kelni.
Miután a tésztám megkelt, fél ujjnyi-ujjnyi vastagra nyújtom ( mi jobb szeretjük a vékonyabb, jól átsült stanglikat), megkenem tojással, megszórom sajttal. Ízlés szerint ízesíthető szezámmaggal, köménymaggal. Ezután éles késsel vagy én pl. pizzavágóval ujjnyi széles csíkokra vágom fel, majd ezeket hosszúságban is szabdalom. Sütőpapíron megsütöm.
Nálunk nagyon hamar elfogy, pedig kiadós rágcsa.

Ezt is szeretjük