Gyömölcsös kuglóf

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyömölcsös kuglóf

Hozzávalók 6 személyre:

  • 25 dkg méz
  • 15 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1/2 cs sütőpor
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • 15 dkg cukrozott gyümölcs
  • fahéj
  • ánizs
  • szegfűszeg
  • tortabevonó
Recept idők

Elkészítés:

1.A vajat, a mézet, a cukrot, gőz fölött, állandóan kevergetve felolvasztjuk.
2.Egyenként hozzáadjuk és habosra verjük benne a tojásokat.
3.Ezután az apróra vágott gyümölcsöket, mazsolát, diót is belekeverjük.
4.A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fűszerekkel, majd a masszához adjuk és összekeverjük.
5.Kikent, kilisztezett kuglóf-, vagy kalácsformába öntjük.
6.220-240 fokra hevített sütőbe toljuk. Ha felemelkedett a tészta, akkor visszavesszük 160-180 fokra és zsemleszínűre sütjük. (Tűpróba szükséges.)
7.Csokimázat készítünk: a tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, majd elkeverjük benne a margarint.
8.Ezzel a mázzal bevonjuk a kuglófot és dekorcukorral díszítjük.

Ezt is szeretjük