Gyömölcsös kuglóf
Gyömölcsös kuglóf
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg méz
- 15 dkg porcukor
- 5 tojás
- 40 dkg liszt
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1/2 cs sütőpor
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg mazsola
- 15 dkg cukrozott gyümölcs
- fahéj
- ánizs
- szegfűszeg
- tortabevonó
Elkészítés:
1.A vajat, a mézet, a cukrot, gőz fölött, állandóan kevergetve felolvasztjuk.
2.Egyenként hozzáadjuk és habosra verjük benne a tojásokat.
3.Ezután az apróra vágott gyümölcsöket, mazsolát, diót is belekeverjük.
4.A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fűszerekkel, majd a masszához adjuk és összekeverjük.
5.Kikent, kilisztezett kuglóf-, vagy kalácsformába öntjük.
6.220-240 fokra hevített sütőbe toljuk. Ha felemelkedett a tészta, akkor visszavesszük 160-180 fokra és zsemleszínűre sütjük. (Tűpróba szükséges.)
7.Csokimázat készítünk: a tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, majd elkeverjük benne a margarint.
8.Ezzel a mázzal bevonjuk a kuglófot és dekorcukorral díszítjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept