Ananászos rizstorta
Ez is érdekelhet
beauty and style

- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
- Jude Law 20 éves lánya csodaszép nővé érett, és ez a Diornak is feltűnt: Iris sikeres modell »
Top olvasott cikkek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Ananászos rizstorta
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg hosszú szemű rizs
- forró víz
- só
- forró tej
- 4db tojás
- 4dkg Vénusz sütőmargarin
- 14dkg cukor
- 1db citrom
- 1 doboz szeletelt ananászkonzerv
Elkészítés:
A rizst felöntjük a rizshez képest másfélszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg felveszi a folyadékot. Felöntjük a rizshez képest két és félszeres mennyiségű forró tejjel, és lassú tűzön néha megkeverve készre főzzük. A tojássárgákat puha vajjal, a cukorral, a reszelt citromhéjjal fehéredésig keverjük. A rizshez még forrón belekeverjük a vajas tojássárgáját, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.. Hosszúkás formát kibélelünk alufóliával, az aljára egy sor ananászszeletet teszünk, rákanalazzuk a habos rizs felét, erre jön az ananászszeletek második fele, és a rizs másik részével betakarjuk. 180 fokon sütjük.
Még több recept