Ananászos rizstorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ananászos rizstorta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg hosszú szemű rizs
  • forró víz
  • forró tej
  • 4db tojás
  • 4dkg Vénusz sütőmargarin
  • 14dkg cukor
  • 1db citrom
  • 1 doboz szeletelt ananászkonzerv
Recept idők

Elkészítés:

A rizst felöntjük a rizshez képest másfélszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg felveszi a folyadékot. Felöntjük a rizshez képest két és félszeres mennyiségű forró tejjel, és lassú tűzön néha megkeverve készre főzzük. A tojássárgákat puha vajjal, a cukorral, a reszelt citromhéjjal fehéredésig keverjük. A rizshez még forrón belekeverjük a vajas tojássárgáját, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.. Hosszúkás formát kibélelünk alufóliával, az aljára egy sor ananászszeletet teszünk, rákanalazzuk a habos rizs felét, erre jön az ananászszeletek második fele, és a rizs másik részével betakarjuk. 180 fokon sütjük.

Ezt is szeretjük