Sütőtökös szuflé

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

A legszebb smink kék szemhez 3 perc alatt: videón a zseniális technika »

Pórustisztító, házi arcpakolás 4 hozzávalóból: azonnal kitisztul a bőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sütőtökös szuflé

Hozzávalók 4 személyre:

4 db szufléformához

  • 10 dkg sütőtökpüré
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • őrölt fahéj
  • Vénusz sütőmargarin és kristálycukor a formák kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a teljesen kihűtött sütőtökpürét, és így is jól kikeverjük. Ezután belekanalazzuk a lisztet, és simára, csomómentesre keverjük a masszát.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd fakanállal apránként, óvatosan a tökös masszához keverjük.

A szufléformákat vastagon kikenjük a Vénusz sütőmargarinnal, majd megszórjuk kristálycukorral. Ezután belekanalazzuk a masszát úgy, hogy a formák teljesen tele legyenek. A megtöltött formákat egy tepsire helyezzük sütés előtt.

Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

A sütőből kivéve, porcukorral megszórva azonnal tálaljuk, mert különben összeesik a szuflénk.

Ezt is szeretjük