Szilvás gyümölcskenyér

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szilvás gyümölcskenyér

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 17,5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 17,5 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 nagy tojás
  • 2 teáskanál vanília-aroma
  • 20 dkg szilva

Tetejére

  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg szilva
  • 2 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóinak mennyiségét egy 25 x 10 x 7 cm-es sütőformához adtam meg. A szilvákat vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el, majd vágjuk kisebb darabokra.

Szitáljuk bele a keverőtálba a sütőporral elkevert lisztet, a porcukrot, adjuk hozzá a feldarabolt Vénusz sütőmargarint, majd kezdjük el összekeverni. Amikor már morzsalékos, állandó keverés mellett adjuk hozzá a vanília-aromát, majd egyenként a tojásokat. Ezután addig keverjük, hogy egy sima állagú, sűrű masszát kapjunk.

A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a tészta 1/3-át, és simítsuk el egyenletesen. Ezután szórjuk meg ízlés szerint a feldarabolt szilvával, majd kanalazzuk rá a megmaradt tészta felét. Szintén simítsuk el egyenletesen, és szórjuk meg a feldarabolt szilvával. Végül kanalazzuk rá a megmaradt tésztát, simítsuk el egyenletesen, hogy a gyümölcsöt teljesen befedje.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon kb. 60 perc alatt süssük szép aranybarnára (amikor kezdett szépen barnulni, lefedtem egy sütőpapírral, nehogy a teteje megégjen).

A megmaradt feldarabolt szilvát keverjük össze a citromlével és a kristálycukorral, majd kanalazzuk a sütőből kivett, megsült tészta tetejére. Ezután tegyük vissza még pár percre a meleg sütőbe, hogy egy kicsit rákaramellizálódjon a cukor és a gyümölcs.

A sütőből kivett gyümölcskenyeret a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezt is szeretjük