Diós almatorta

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

beauty and style

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 18 dkg liszt
  • 30 dkg reszelt alma
  • 2,5 dkg zabpehely
  • 4 dkg olvasztott Vénusz sütőmargarin
  • 1 citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • csipet só
  • őrölt fahéj

Krém

  • 30 dkg alma
  • 20 dkg barna cukor
  • 1 citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 5 db tojássárgája
  • 8 dkg darált, pörkölt dió
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 20 g zselatin (por)
  • 3 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához az almát héjastul reszeljük le, és a citromlével, reszelt citromhéjjal és a zabpehellyel keverjük össze. A tojásokat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az almás keveréket és az olvasztott, kihűtött Vénusz sütőmargarint. Végül szitáljuk hozzá a sütőporos lisztet, majd fakanállal alaposan keverjük össze. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük rá a masszát.Ezután tegyük előmelegített sütőbe, majd 200 fokon süssük kb. 18 percig.A sütőből kivéve húzzuk le róla a sütőpapírt és hűtsük ki.A kihűlt tésztából vágjunk ki 3 egyforma méretű kört.

A krémhez az almát reszeljük le, és keverjük hozzá a citrom levét és reszelt héját. Egy serpenyőben karamellizáljuk világos színűre a barna cukrot, majd adjuk hozzá a Vénusz sütőmargarint, kevergessük, még elolvad. Ezután adjuk hozzá a reszelt almát, és pár perc alatt pároljuk puhára.A tojások sárgáját keverjük habosra egy kevés cukorral,és a pudingporral. Ezután csorgassuk hozzá a megpárolódott almához,és kevergetve főzzük, még besűrűsödik. Végül vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a porzselatint. Alaposan keverjük össze. Ezután hűtsük ki.A darált diót egy teflon serpenyőbe, állandó kevergetés mellett pár perc alatt, pörköljük meg. A csokoládét olvasszuk fel,és hűtsük ki.A kihűlt almás masszához keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, és a pörkölt darált diót.
A habtejszínt verjük fel,és óvatosan keverjük hozzá az almás masszához.
A tortalapokat rétegezve kenjük meg a krémmel.

Ezt is szeretjük