Diós almatorta

- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Kipucolják a májat, tartós fogyást okoznak, és nagyon finomak: 8 étel, amiből egyél többet
Diós almatorta
Hozzávalók 4 személyre:
Tészta
- 2 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 18 dkg liszt
- 30 dkg reszelt alma
- 2,5 dkg zabpehely
- 4 dkg olvasztott Vénusz sütőmargarin
- 1 citrom leve
- reszelt citromhéj
- 1 mokkáskanál sütőpor
- csipet só
- őrölt fahéj
Krém
- 30 dkg alma
- 20 dkg barna cukor
- 1 citrom leve
- reszelt citromhéj
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 5 db tojássárgája
- 8 dkg darált, pörkölt dió
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dkg fehér csokoládé
- 20 g zselatin (por)
- 3 dl habtejszín
Elkészítés:
A tésztához az almát héjastul reszeljük le, és a citromlével, reszelt citromhéjjal és a zabpehellyel keverjük össze. A tojásokat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az almás keveréket és az olvasztott, kihűtött Vénusz sütőmargarint. Végül szitáljuk hozzá a sütőporos lisztet, majd fakanállal alaposan keverjük össze. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük rá a masszát.Ezután tegyük előmelegített sütőbe, majd 200 fokon süssük kb. 18 percig.A sütőből kivéve húzzuk le róla a sütőpapírt és hűtsük ki.A kihűlt tésztából vágjunk ki 3 egyforma méretű kört.
A krémhez az almát reszeljük le, és keverjük hozzá a citrom levét és reszelt héját. Egy serpenyőben karamellizáljuk világos színűre a barna cukrot, majd adjuk hozzá a Vénusz sütőmargarint, kevergessük, még elolvad. Ezután adjuk hozzá a reszelt almát, és pár perc alatt pároljuk puhára.A tojások sárgáját keverjük habosra egy kevés cukorral,és a pudingporral. Ezután csorgassuk hozzá a megpárolódott almához,és kevergetve főzzük, még besűrűsödik. Végül vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a porzselatint. Alaposan keverjük össze. Ezután hűtsük ki.A darált diót egy teflon serpenyőbe, állandó kevergetés mellett pár perc alatt, pörköljük meg. A csokoládét olvasszuk fel,és hűtsük ki.A kihűlt almás masszához keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, és a pörkölt darált diót.
A habtejszínt verjük fel,és óvatosan keverjük hozzá az almás masszához.
A tortalapokat rétegezve kenjük meg a krémmel.

Még több recept