Remegős szelet

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Dúsabbá és selymesebbé varázsolja a hajat a cassiapor: újjászületnek tőle a tincsek »

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Remegős szelet

Hozzávalók 8 személyre:

Sárga réteg

  • 3 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl víz
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • _Barna réteg_
  • 3 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl víz
  • 1 csomag zselatin
  • 3 evőkanál kakaó

Fehér réteg

  • 4 dl tejföl
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl víz
  • 1 csomag zselatin
Recept idők

Elkészítés:

Kezdjük a sárga réteggel: felforraljuk a vízben a zselatint és addig hagyjuk hűlni, ameddig a masszát elkészítjük. A tojássárgát elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a felforrt zselatinnal, és a tojások felvert habjával. A masszát tortaformába öntjük és betesszük a hűtőbe. Jön a barna réteg: felforraljuk a zselatint, hűlni hagyjuk. A tojássárgát, a cukrokat és a kakaót elkeverjük és a zselatinhoz adjuk. Simára dolgozzuk, beletesszük a tojások felvert habját. A megdermedt sárga rétegre öntjük és hűtőben tovább dermesztjük. A fehér réteg: a tejfölt és a cukrokat összekeverjük és a felforrt zselatinhoz adjuk. Végezetül a harmadik réteget is a másik kettő tetejére öntjük. Hűtés után kínáljuk. Tetejére tehetünk piros tortazselét.

Ezt is szeretjük