Rakott mézes

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rakott mézes

Hozzávalók 8 személyre:

Gyúrt tészta

  • 1 tojás
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg cukor
  • 3 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 kis kanál szódabikarbóna
  • 40 dkg liszt
  • kevés tejföl

Piskóta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

Krém

  • 2 vanília puding
  • 7-8 dl tej
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • sárgabarack lekvár (ha van ,akkor házi),de finom meggy lekvárral is
Recept idők

Elkészítés:

A gyúrt tésztához a hozzávalókat -liszt és tejföl kivételével-gőz felett összeolvasztjuk ezután a 40 dkg liszttel és kevés tejföllel összegyúrjuk. 3 cipót készítünk belőle.Egyesével kinyújtjuk és lisztezett tepsi hátán előmelegített sütőben 160 fokon megsütjük.

Elkészítjük a piskótát. Ugyanakkora tepsiben,mint amekkorában a mézes-fahéjas lapokat sütöttük. Ketté vágjuk.

Krém:2 vanília pudingot 7-8 dl tejben felfőzünk,majd kihűtjük.
A margarint a porcukorral kikeverjük és ha a pudingos krém kihűlt összevegyítjük.

Összeállítás: Mézes lap - lekvárral megkenni ,rá a piskóta egyik fele- vaníliás krém fele - mézes lap - krém másik fele -piskóta másik fele -lekvár- tetejére a mézes lap.
Magas süteményünk lesz és nagyon mutatós.

Ezt is szeretjük