Sajtos -tejfölös -fokhagymás lepény

- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Kipucolják a májat, tartós fogyást okoznak, és nagyon finomak: 8 étel, amiből egyél többet
Sajtos -tejfölös -fokhagymás lepény
Hozzávalók 6 személyre:
- 5 dkg élesztő
- 1 kávéskanál só
- 1-2 szem kockacukor
- 1.5 dl tej
- 70-80 dkg liszt
- 2 kis pohár tejföl
- 4 tojás
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 dl Vénusz étolaj
- 20 dkg trappista sajt reszelve
- kevés bors(elhagyható)
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom langyos-cukros tejben ezután tésztát dagasztok a liszttel, 1 tojással, egy csipet sóval, étolajjal és 1 pohár tejföllel. Jól kidolgozom hólyagosra és meleg helyen 30 percig kelesztem. Elkészítem tetejére az ízesítést: 3 tojást felverem, beleteszem a tejfölt, 1 kis kávés kanál sót, reszelt fokhagymát és az őrölt borsot.
Miután a tészta megkelt lisztezett deszkán kinyújtom tepsi nagyságúra(ez gáztepsire való adag) a széleit kicsit kihúzom,hogy kis pereme legyen ,amire az összekevert tojásos-fokhagymás-tejfölös szószt ráöntöm és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem. Amikor a tetején lévő massza kicsit szilárdul, rászórom a reszelt sajtot és készre sütöm. Ez kb. 35-40 perc légkeveréses sütőnél. Amikor megsült, megkenhetjük pluszban tejföllel ,de enélkül is finom,ízletes,kiadós finomságot kapunk,ami még másnap is puha marad,feltéve,hogy nem kapkodják szét!

Még több recept