Sajtos -tejfölös -fokhagymás lepény

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajtos -tejfölös -fokhagymás lepény

Hozzávalók 6 személyre:

  • 5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 1-2 szem kockacukor
  • 1.5 dl tej
  • 70-80 dkg liszt
  • 2 kis pohár tejföl
  • 4 tojás
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • 20 dkg trappista sajt reszelve
  • kevés bors(elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom langyos-cukros tejben ezután tésztát dagasztok a liszttel, 1 tojással, egy csipet sóval, étolajjal és 1 pohár tejföllel. Jól kidolgozom hólyagosra és meleg helyen 30 percig kelesztem. Elkészítem tetejére az ízesítést: 3 tojást felverem, beleteszem a tejfölt, 1 kis kávés kanál sót, reszelt fokhagymát és az őrölt borsot.
Miután a tészta megkelt lisztezett deszkán kinyújtom tepsi nagyságúra(ez gáztepsire való adag) a széleit kicsit kihúzom,hogy kis pereme legyen ,amire az összekevert tojásos-fokhagymás-tejfölös szószt ráöntöm és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem. Amikor a tetején lévő massza kicsit szilárdul, rászórom a reszelt sajtot és készre sütöm. Ez kb. 35-40 perc légkeveréses sütőnél. Amikor megsült, megkenhetjük pluszban tejföllel ,de enélkül is finom,ízletes,kiadós finomságot kapunk,ami még másnap is puha marad,feltéve,hogy nem kapkodják szét!

Ezt is szeretjük