Olaszos pogácsa

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Olaszos pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 30 dkg szénhidrátcsökkentett lisztkeverék vagy finomliszt
  • 25 dkg sovány túrókrém
  • 2 evőkanál 12%-os tejföl
  • 2 evőkanál sovány sajtkrém
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • 12,5 dkg olvasztott Vénusz sütőmargarin
  • 1/2 evőkanál só
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 csomag instant élesztő
  • 10dkg olasz érlelt sonka

Tetejére

  • 1 tojássárgája(kevés tejjel kikeverve)
  • 1 csomag light mozzarellagolyó
  • 2 evőkanál parmezán
  • 3 evőkanál cukormentes ketchup
  • 1 teáskanál só
  • bazsalikom, oregano ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük egy tálba a lisztkeverék és az élesztőpor kivételével,úgy hogy egy sűrű masszát kapjunk,majd beletesszük az apróra vágott sonkát.A liszteket egy másik tálba összekeverjük és beletesszük az élesztőport is és ezután hozzákeverjük az előzőleg kikevert túrós-margarinos részhez és jól összegyúrjuk.
30 percre letakarjuk és pihentetjük.
Amikor megkelt kinyújtjuk(0,5cm) és kétszer,szimpla,dupla hajtogatást végzünk rajta.A szimpla hajtogatást úgy csináljuk hogy megkeressük a tészta középvonalát, és ráhajtjuk a tészta egyik szélét a középvonalra, majd a másik felét a már behajtott részre hajtjuk.
A tésztát elfordítjuk 90 fokkal, majd újra kinyújtjuk.
Most következik a dupla hajtogatás, ami a következőt jelenti.
A tészta középvonalára ráhajtjuk a tészta egyik felét, majd a másik felét és az így kapott tésztát a függőleges tengely mentén félbehajtjuk.
Ezt a hajtogatást kétszer kell megismételni,majd 1,5cm magasra kinyújtjuk és kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval.
Közben a mozzarella golyókat konyhai aprítóval ledaráljuk,adunk hozzá egy kevés sót és parmezánt.
A pogácsák tetejét lekenjük tejjel kikevert tojássárgájával és mindegyik tetejére teszünk a sajtkeverékünkből.
Ezután előmelegített sütőbe tesszük(170-180C),sütőpapírral kibélelt tepsiben.
A ketchupot,kevés sóval,oreganoval és bazsalikommal elkeverjük.Amikor majdnem készre sültek a pogácsáink(a sajt már jól megolvadt a tetején és szépen megnőttek) egy pillanatra kivesszük a tepsit és a pogácsák tetejét egy szilikonecset segítségével megkenjük a ketchupos-fűszeres keverékkel,majd még kb 5-10 percre visszatesszük a sütőbe.
Amikor szépen megpirul a teteje akkor kivesszük a sütőből és tálaljuk.

Ezt is szeretjük