Diabetikus franciakrémes

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Diabetikus franciakrémes

Hozzávalók 6 személyre

Tészta

  • 13 dkg szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
  • 0,5 dl víz
  • 1 teáskanál ecet
  • 1/2 teáskanál só
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin

Tetejére

  • 2 evőkanál porrá őrölt xilit
  • kevés kávé
  • _Sárga krém_
  • 4 tojássárgája
  • 2,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
  • 1teáskanál vanília aroma
  • 4 dl tej
  • 5 dl víz
  • 3-4 evőkanál xilit

Tejszínes krém

  • 4 dl cukrozatlan növényi vagy állati habtejszín
  • 2-3 ek xilit
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát elkészítjük úgy, hogy a liszteket összekeverjük, ráöntjük a vizet, beletesszük a sót, ecetet, majd a kis darabokra vágott Vénusz sütőmargarint és homogén tésztát gyúrunk. Ezután kinyújtjuk a tésztánkat és kétszer szimpla, dupla hajtást végzünk rajta, majd becsomagoljuk folpackba és 1 órára hűtőbe tesszük.
Amikor eltelt az 1 óra, akkor kivesszük és vékonyra nyújtjuk úgy, hogy kicsit nagyobb legyen, mint a tepsi amibe tesszük, majd ráncolva helyezzük bele. A tésztát 220 C-on 10-15 percig sütjük.
Amíg sül a tésztánk elkészítjük a krémet úgy, hogy a tojássárgájákat a xilittel, pudingporral, vanília aromával, lisztkeverékkel és egy kevés tejjel elkeverjük csomómentesre, közben a többi vizet és tejet is hozzákeverjük, és feltesszük főni, kavargatjuk amíg szép, sűrű krémet nem kapunk.
Közben megsül a tésztánk és a tepsi közepénél félbevágjuk, az egyik lap lesz a krémes alja, a másik lapot pedig négyzetekre vágjuk (5 x 5 cm), és az lesz a teteje. Természetesen két kisebb egyforma tepsiben is megsüthetjük a lapokat, és akkor nem kell felezni, hanem értelemszerűen az egyik az alja lesz, a másik pedig a teteje a krémesünknek.
Egy kisebb cukrászkeretet (vagy ha nincs, akkor egy négyzet alakú műanyag doboz, vagy négyzet alakú sütőforma) rátesszük a tésztánk alsó lapjára, majd beleöntjük a sárgakrémet és picit hagyjuk hűlni. Közben kemény habbá verjük a tejszínt a xilittel, és kitöltjük vele a cukrászkeretet (műanyag dobozt vagy formát), majd elsimítjuk.
A négyzetre vágott felső lapokra elkészítjük a kávés mázat, egy kevés kávé és \"porxilit\" keverékével, és a lapocskákra kenjük. Ezután rápakoljuk a tetőket sorra a tejszínhab tetejére, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a felső tetejük mentén kockákra vágjuk és tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük