Diétás sült túrótorta

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Diétás sült túrótorta

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 15 dkg szénhidrát-csökkentett lisztkeverék
  • 14 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 5 dkg xilit
  • kevés só
  • _Krém_
  • 50 dkg túró
  • 4 dl tej
  • 20-25 dkg xilit (porrá darálva)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor vagy 8-9 dkg étkezési keményítő 350 g tejföl
  • 3 db kisebb tojás
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • 1/2 citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
Közben a krém hozzávalóit egy tálba botmixerrrel összekeverjük.
A sütőt 180-190 fokra melegítjük, ne légkeverésre, csak sima alsó-felső sütésre állítsuk.
A tésztát kinyújtjuk, és egy kivajazott kapcsos formába (22-24 cm) rakjuk úgy, hogy az oldalát is fedje körbe a tészta, szurkáljuk meg villával. (Én cukrászkeretben készítettem, így nekem az oldalán nem lett tészta csak az alján.)
A tésztát picit elősütjük, majd beleöntjük a híg krémet, és visszatesszük a sütőbe kb. 1 órára.
Amikor megsül, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.
Különböző lekvárokkal, öntetekkel, friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Ezt is szeretjük