Diétás sült túrótorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diétás sült túrótorta

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 15 dkg szénhidrát-csökkentett lisztkeverék
  • 14 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 5 dkg xilit
  • kevés só
  • _Krém_
  • 50 dkg túró
  • 4 dl tej
  • 20-25 dkg xilit (porrá darálva)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor vagy 8-9 dkg étkezési keményítő 350 g tejföl
  • 3 db kisebb tojás
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • 1/2 citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
Közben a krém hozzávalóit egy tálba botmixerrrel összekeverjük.
A sütőt 180-190 fokra melegítjük, ne légkeverésre, csak sima alsó-felső sütésre állítsuk.
A tésztát kinyújtjuk, és egy kivajazott kapcsos formába (22-24 cm) rakjuk úgy, hogy az oldalát is fedje körbe a tészta, szurkáljuk meg villával. (Én cukrászkeretben készítettem, így nekem az oldalán nem lett tészta csak az alján.)
A tésztát picit elősütjük, majd beleöntjük a híg krémet, és visszatesszük a sütőbe kb. 1 órára.
Amikor megsül, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.
Különböző lekvárokkal, öntetekkel, friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Ezt is szeretjük