Sütemény

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sütemény

Hozzávalók 6 személyre:

  • 18 darabos Réteslap
  • 15 dkg Cukor
  • 20 dkg Durvára darált dió
  • 20 dkg Durvára darált sótlan mogyoró
  • 15 dkg Méz
  • 15 dkg Vénusz olaj vagy Vénusz sütőmargarin a kenegetéshez ( Én fele-fele arányban használtam)
  • 10 dkg méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1-2 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A 15 dkg mézet a cukorral fölmelegítjük majd belekeverjük a durvára darált diót és a mogyorót. Kikenünk egy tepsit( kb akkorát mint a réteslapok) és ráterítünk egy réteslapot , majd kenjük és új réteslap . A 4. réteslap tetejére a diós keverék 1/3 részét tesszük. Aztán újra réteslapok megkenve. Aztán megint a diós massza. Aztán megint csak a réteslapok és újra a diós keverék. Ezután a tetejére rakjuk az összes megmaradt réteslapot ( ami úgy 6 db , ha jól számoltam). Ezek közé is mindig olajat kenek. Amikor az utolsót is fölterítettem, jöhet rá a szirup. Az a következőképpen készül . Fölmelegítjük hozzá a 10 dkg mézet a 3 evőkanál cukrot és az 1-2 dl vizet ( esetleg tehetünk bele egy nagyon kevés citromlét) . A tésztát még a tepsibe földaraboljuk , ( de nem az aljáig mert akkor a cukros szirup le fog égni) aztán ráöntjük, rácsurgatjuk a szirupot. Ezután sütőben szép barnulásig sütjük.

Ezt is szeretjük