Kakaós Csiga

- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Kipucolják a májat, tartós fogyást okoznak, és nagyon finomak: 8 étel, amiből egyél többet
Kakaós Csiga
Hozzávalók 4 személyre:
Tészta
- 60 dkg liszt (20dkg rétes és 40 dkg sima)
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 6 dkg cukor (3 evőkanál)
- 3-4 dl tej /ahogy felveszi a liszt, ne legyen a tészta kemény és túl lágy se)
- 1 pici csipet só
- 1 tojás sárgája
Töltelék
- 4 evőkanál kakaó
- 15 dkg porcukor
- _Kenéshez_
- 5-8 dkg Vénusz sütőmargarin
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, körülbelül 1 dl-t átöntünk egy csészébe vagy tálba, beleteszünk 3 evőkanál cukrot és az élesztőt. ( A maradékot a liszthez adjuk, de figyeljünk a tészta állagára!)
Mikor feloldódott a tejes cukros élesztő, a megszitált liszthez keverjük. Hozzáadunk 1 tojássárgáját és az olvasztott Vénusz sütőmargarint. (Kevergessük, és lassan adagoljuk az olvasztott zsiradékot!)
Megdagasztjuk, de ne kínozzuk sokáig a tésztát. (Mikor elválik az edény falátó, akkor már jó a tészta.)
A tésztát lisztezzük és egy tálban letakarva, nem huzatos helyen kelesztjük, addig, amíg legalább, kétszeresére dagad.
Körülbelül 30-60 perc, függ a helység hőmérsékletétől, az alapanyagok hőmérsékletétől és minőségétől.
A tésztát gyúródeszkán kinyújtjuk, (kb.2-3 mm vastagra) ki hogyan szereti.
Megkenjük olvasztott vajjal és a kakaós porcukrot rászitáljuk.
A tésztát feltekerjük, 1,5- 2 ujjnyi vastagra szeleteljük.
Zsiradékkal kikent és lisztezett tepsibe helyezzük, használható sütőpapír is, akkor nem kell annyit, kenegetni és mosogatni.
Tetejét megkenjük olvasztott Vénusz margarinnal és ismét kelesztjük egy kevés ideig,(10-Max 30 perc).
Addig bemelegszik a sütő.
175-180 fokon körülbelül 20 percig sütjük, légkeveréses sütőben kevesebb ideig, de vigyázzunk, mert a légkeveréses sütés szárítja az ételeket és gyorsabban is sül.
Még több recept