Kakaós Csiga

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Selymesen puha kezek egész télen: házi pakolás száraz, repedezett bőrre »

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

6 híres nő, aki az életben sokkal szebb, mint a retusált címlapokon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kakaós Csiga

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 60 dkg liszt (20dkg rétes és 40 dkg sima)
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 6 dkg cukor (3 evőkanál)
  • 3-4 dl tej /ahogy felveszi a liszt, ne legyen a tészta kemény és túl lágy se)
  • 1 pici csipet só
  • 1 tojás sárgája

Töltelék

  • 4 evőkanál kakaó
  • 15 dkg porcukor
  • _Kenéshez_
  • 5-8 dkg Vénusz sütőmargarin
Recept idők

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, körülbelül 1 dl-t átöntünk egy csészébe vagy tálba, beleteszünk 3 evőkanál cukrot és az élesztőt. ( A maradékot a liszthez adjuk, de figyeljünk a tészta állagára!)

Mikor feloldódott a tejes cukros élesztő, a megszitált liszthez keverjük. Hozzáadunk 1 tojássárgáját és az olvasztott Vénusz sütőmargarint. (Kevergessük, és lassan adagoljuk az olvasztott zsiradékot!)

Megdagasztjuk, de ne kínozzuk sokáig a tésztát. (Mikor elválik az edény falátó, akkor már jó a tészta.)

A tésztát lisztezzük és egy tálban letakarva, nem huzatos helyen kelesztjük, addig, amíg legalább, kétszeresére dagad.

Körülbelül 30-60 perc, függ a helység hőmérsékletétől, az alapanyagok hőmérsékletétől és minőségétől.

A tésztát gyúródeszkán kinyújtjuk, (kb.2-3 mm vastagra) ki hogyan szereti.

Megkenjük olvasztott vajjal és a kakaós porcukrot rászitáljuk.

A tésztát feltekerjük, 1,5- 2 ujjnyi vastagra szeleteljük.

Zsiradékkal kikent és lisztezett tepsibe helyezzük, használható sütőpapír is, akkor nem kell annyit, kenegetni és mosogatni.

Tetejét megkenjük olvasztott Vénusz margarinnal és ismét kelesztjük egy kevés ideig,(10-Max 30 perc).

Addig bemelegszik a sütő.

175-180 fokon körülbelül 20 percig sütjük, légkeveréses sütőben kevesebb ideig, de vigyázzunk, mert a légkeveréses sütés szárítja az ételeket és gyorsabban is sül.

Ezt is szeretjük