Sztracsatella szelet

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sztracsatella szelet

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 liter tej
  • 2 dl búzadara
  • 2 dl cukor / lehet egy kicsivel kevesebb is.../
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta
  • 12,5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1/2 l tejszín
  • 1 tábla jóféle keserű csokoládé
  • 1 evőkanál keserű kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojások sárgáját és a csipet sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandó kevergetés mellett, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverve, kihűtjük, majd habosra keverjük a puha Vénusz sütőmargarinnal. Ezzel kész is a krém. Míg hűl a krém, addig a tejszínt kemény habbá verjük és a fele tábla étcsokoládét belereszeljük. Most következhet a sütemény összeállítása: Egy kb. 20 x30 cm méretű tepsit kirakunk tejben megforgatott babapiskótával, erre kenjük rá a fele mennyiségű krémet, majd erre kerül a fele mennyiségű csokireszelékes tejszínhab. Ismét egy sor tejben megforgatott babapiskóta jön, majd a maradék krém, és a maradék tejszínhab. A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a keserű kakaóporral és ráreszeljük a maradék étcsokoládét. 4-5 órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Kockára vágva tálaljuk.

Ezt is szeretjük