Mákos margaréta

- Elképesztően sikkes formában tért vissza a ’60-as évek sminktrendje: a dupla tusvonal idén így divatos »
- Johnny Depp 21 éves lánya a tökéletes Chanel-lány: frufruval még bájosabb Lily-Rose »
- Divatos és nőies, de nem kíméli a lábat a magassarkú: bütyök is kialakulhat, ha ezekre a dolgokra nem figyelsz »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Mákos margaréta
Hozzávalók 4 személyre:
Tészta
- 35 dkg liszt
- 1,8 dkg friss élesztő
- 1,8 dl langyos tej
- 3,5 dkg cukor
- 1 felvert tojás fele / a másik fele jó lesz a lekenéshez../
- 1/2 mokkáskanál só
- 3,5 dkg olvasztott Vénusz sütőmargarin
Töltelék
- 20 dkg darált mák
- 1 dl víz
- 12 dkg cukor
- 4 dkg zsemlemorzsa
- 1/2 citrom reszelt héja
- csipet só
- csipet fahéj
Elkészítés:
A hozzávalók 10 virághoz elegendők. A tészta langyos hozzávalóit tálba tesszük, majd kidagasztjuk. Letakarjuk és addig, amíg elkészítjük a tölteléket, hagyjuk pihenni. A töltelékhez a vizet felforraljuk a cukorral, és megvárjuk míg teljesen elolvad benne. Ezután bele tesszük a mákot, a morzsát, a citromhéjat és a sót. Kikeverjük és teljesen kihűtjük. A tésztát 10 egyenlő részre elosztjuk, majd mindegyik tészta darabból gombócot formálunk. A gombócot kis körré kinyújtjuk és a közepére teszünk egy adagot a töltelékből. Alul összecsípjük a tészta széleket és megint formázunk belőle egy gombócot. A mákos gombócot kissé ellapítjuk, majd ollóval szirmokat vágunk rá. A szirmokat kihajtogatjuk, hogy a töltelék felülre kerüljön. Mikor a mákos margaréták elkészültek, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket. A megmaradt tojással lekenjük a tésztát és közepére szezámmagot szórunk. Bekapcsoljuk a sütőt kb. 180 C-ra és a tepsit a hideg sütőbe toljuk. Míg melegszik a sütő, addig a virágok is kelni tudnak majd egy kicsit. 20-25 perc alatt arany barnára sütjük a mákos margarétákat.

Még több recept